Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

El carter sempre truca dues vegades

Insinuar que el Govern no vol que la gent voti és inacceptable, perquè, a més que és mentida, erosiona la confiança de la ciutadania en les institucions

1
Es llegeix en minuts
El carter sempre truca dues vegades

En la pel·lícula dirigida per Bob Rafelson, el 1981, amb Jack Nicholson i Jessica Lange com a protagonistes d’una sòrdida història de violència i sexe als Estats Units de la Gran Depressió, no hi apareix cap carter. No obstant, el títol de l’obra va ser icònic, tot i que molts espectadors no van entendre el perquè del títol.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El carter inexistent es va convertir en el missatge de la pel·lícula: la mort que persegueix aquesta parella (el Frank i la Cora) després d’haver assassinat el marit d’ella (el Papadakis). Van fallar la primera vegada, però van persistir en el seu intent, igual que els carters quan havien d’entregar una carta, un telegrama o una notificació important. Trucaven no una, sinó dues vegades. I igual que continuen fent avui. Doncs, bé, Nuñéz Feijóo ha volgut donar protagonisme en campanya als carters de tot Espanya, als quals demana, «amb independència dels seus caps», que reparteixin tot el vot, trucant dues vegades si fa falta, és clar.

Són unes declaracions inquietants pel que suggereix. Com ja va passar en les municipals i autonòmiques del maig, el líder del PP posa en dubte la transparència del procés i, consegüentment, la legitimitat del resultat electoral.

Notícies relacionades

L’esforç de Correus i de tot el seu personal per atendre els milions de sol·licituds de vot està sent enorme, tot i que és possible que hi hagi gent que es quedi sense poder votar si, per exemple, demà mateix se’n va de vacances i la documentació no la rep fins a d’aquí uns dies. La data de les eleccions ha sigut un inconvenient, sens dubte, però el resultat del 28 de maig no va deixar a Pedro Sánchez cap opció millor.

Insinuar que el Govern no vol que la gent voti és inacceptable, perquè, a més que és mentida, erosiona la confiança de la ciutadania en les institucions. És propaganda a l’estil trumpista. El que necessita justament el PSOE és una gran mobilització de l’electorat, ja que quan això passa sempre ha guanyat l’esquerra. I en part el resultat del 23 de juliol es juga en la gestió d’aquest massiu vot per correu, i en quantes vegades truquen els carters als timbres.