Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

1
Es llegeix en minuts
Feminisme, van contra tu

«Escolta, porta tu els condons, li escric a Insta, i així deixo constància que ella hi està d’acord. Ara, una noia posa el teu nom en una denúncia i ja estàs fotut amb proves falsejades, fins que siguis capaç de provar que no ets culpable». Entre els adolescents emergeixen discursos explícits d’aversió cap a les dones i el feminisme. El cert és que pràcticament no hi ha denúncies falses, però ells no ho saben. La ignorància i els estereotips són els aliats del feminisme percebut com a amenaça. Es tracta de l’anomenat ‘efecte bumerang’, el patrimoni del qual no és exclusiu dels joves.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Com a exemple, n’hi ha prou a fixar-se en un astut Pedro Sánchez, quan deixa anar que amics seus de 50 anys se senten incòmodes amb l’avenç del feminisme. Així, fa una picada d’ullet als votants de la dreta rància i de l’esquerra moderada, a qui la llei trans mareja. En aquest ordre de coses, el feminisme integrador retrocediria i el feminisme radical demonitzaria els homes, com a enemics irreconciliables de les dones. Però ¿on es troba ara el feminisme? ¿Avança o retrocedeix? ¿Es tracta d’un dret a la igualtat o és pura venjança sobre el masclisme?

Moviment plural 

Notícies relacionades

El desenvolupament del feminisme ens interpel·la en el terreny personal, social i polític. I s’ha d’entendre que no totes les persones feministes comparteixen idees i objectius. Que el moviment és plural i la diversitat, una fortalesa. ¿On rau la solució contra l’‘efecte bumerang’? A portar la discussió, posant atenció al fons i a unes formes que, si apareixen com a excessives, al final resulten traïdores.

Gestionar els temps, explorar complicitats, entendre les resistències i vèncer pas a pas, en equilibri i sense deixar ningú enrere. Debat, respecte i educació esquitxats amb intel·ligència emocional i social. La fórmula és esgotadora i no sembla excitant d’entrada. Però és que els canvis requereixen que sortim del nostre espai de confort i, en aquest cas, la comoditat de les estructures patriarcals ha de ser superada per aconseguir l’equitat de gènere.