El rècord de Beatriz Flamini Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La dona de les cavernes

Ja que passar vuit dies en una botiga en lloc d’en la cova compta com si els hagués passat en aquesta, es podria haver mantingut a la botiga els 500 dies, i els els hauríem convalidat tots

2
Es llegeix en minuts
La dona de les cavernes

Beatriz Flamini

Beatriz Flamini va estar-se 500 dies aïllada en una cova. O això crèiem tots, fins que s’ha sabut que a mig experiment va haver de sortir-ne vuit dies per una errada tècnica, cosa que –assegura– no treu cap mèrit a la seva, ehem, gesta, ja que després va tornar a ficar-se al forat i aquí no ha passat res. Afirma que l’‘espantá’ «no va desvirtuar el projecte», perquè els vuit dies que va passar a l’exterior va estar igualment aïllada a la tenda base, no sé si –com qui té un canari– es va acompanyar d’un ratpenat per simular millor una gruta. O sigui que no ve d’un pam, comptem com si s’hagués estat cinc-cents dies seguits en una cova a profunditats quilomètriques, tant li fot.

Se m’acut que, ja que passar vuit dies en una tenda en lloc de la cova, compta com si els hagués passat en aquesta, podria haver-se estat a la tenda de campanya els cinc-cents dies, i els hi hauríem convalidat tots. Ja són ganes de ficar-se sota terra. El que val per a vuit dies, suposo que val per a cinc-cents, i la rebuda hauria estat igual d’entusiasta en tots els mitjans de comunicació.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

–Avui tenim amb nosaltres a Beatriz Flamini, que s’ha passat cinc-cents dies aïllada en una tenda de campanya, per la qual cosa ha batut el rècord d’estada en una cova.

Notícies relacionades

Ignoro quina era la finalitat de romandre cinc-cents dies en una caverna, tal vegada buscava una experiència mística, a vegades la Verge s’apareix en grutes –mirin el cas de Lourdes– i la Beatriz s’hi va tirar un any i mig esperant la visita celestial. En va, segons sembla. Ja seria mala sort que la Senyora hagués decidit acudir a la cova just els dies en què Beatriz practicava espeleologia a la tenda.

Simeó Estilita es va passar trenta-set anys a dalt d’una columna i li va valer per arribar a sant. Potser era aquest l’objectiu de la nostra espeleòloga i ara per culpa dels vuit dies d’exterior es queda en beata. Tot i que vagin a saber, potser en Simeó també baixava de tant en tant a estirar les cames, sense que això «desvirtués el seu projecte» ni li impedís assolir la santedat. Per culpa de Beatriz ja dubtem fins i tot de Sabina, que diu que va trigar cinc-centes nits –i dinou dies– a oblidar una dona, i potser va passar-ne vuit amb una altra, en un motel de carretera.

Temes:

Rècords Dones