Amenaces a la democràcia Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

‘Déjà vu’ tardofranquista a Gandesa

L’alcalde de la capital de la Terra Alta va pretendre prohibir l’acte públic de presentació de la candidatura Som x Gandesa, un exemple vergonyós de com de fàcil és actuar com un cacic quan afloren els nervis per la derrota

1
Es llegeix en minuts
‘Déjà vu’ tardofranquista a Gandesa

Gandesa és un feu tradicional de CDC i ara de Junts que el seu actual alcalde, Carles Luz, sembla témer que perdi en mans d’una candidatura de progrés liderada per Diana Valimanya. No és l’únic municipi on és probable un canvi de govern, encara que potser sí serà un exemple vergonyós de com de fàcil és actuar com un cacic quan afloren els nervis per la derrota. L’alcalde de la capital de la Terra Alta va pretendre prohibir l’acte públic de presentació de la candidatura Som x Gandesa a la plaça del Comerç, escenari habitual d’altres convocatòries polítiques. No va poder fer-ho, naturalment, però la vivència d’aquest ‘déjà vu’ del tardofranquisme és una prova incontestable que en certs racons del país perviuen les pitjors amenaces per a la democràcia. I també que en algunes comarques es continua veient el PSC com Leviatan.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Som x Gandesa és una llista transversal formada per persones procedents de sensibilitats, partits i cultures diverses, des d’Unió o CDC fins al PSC, que comparteixen el seu enuig per la incompetència i el desinterès de la governació exhibida per la família política de l’actual alcalde. El suport del PSC a aquesta oferta progressista encapçalada per una emprenedora local suposa una amenaça insuportable per a aquesta bona gent que tant vol una Catalunya unidimensional que només existeix al seu cap.

Fins ara, per aquests paratges, Llucifer només viu a Batea, la localitat veïna governada des de fa més de dues dècades pel socialista Joaquim Paladella. Batea és la gran desconeguda de Catalunya. El seu nucli antic recorda l’esplendor dels temps del comerç de safrà i l'obra de govern d’etapa hauria de ser estudiada en tot seminari municipalista. Això no és cap secret a Gandesa: tots se saben de memòria els serveis comunitaris dels quals disposen els veïns mentre el seu consistori viu en la inòpia. Potser l’alcalde ja sospita que els seus conciutadans prefereixin el govern del dimoni al del cacic.