Baròmetre de la Generalitat

El PSC guanyaria les eleccions i la majoria independentista estaria avui en perill, segons el CEO

Junts recupera terreny respecte al sondeig del novembre, però descendeix al quedar-se amb entre 22 i 28 parlamentaris

El PSC guanyaria les eleccions i la majoria independentista estaria avui en perill, segons el CEO
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSC guanyaria les eleccions a Catalunya i desfaria l’empat tècnic a 33 escons amb ERC si els catalans estiguessin avui citats a les urnes, segons l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat publicada aquest dimecres. Els socialistes aconseguirien entre 34 i 40 escons, i avançarien Esquerra, que registraria entre 29 i 34 representants. Junts perdria pes a l’hemicicle, ja que obtindria entre 22 i 28 electes, quan ara en té 32, malgrat que el partit es recupera lleugerament respecte a l’anterior sondeig del novembre, en el qual baixava i perdia fins a 13 parlamentaris, ies quedaria amb entre 19 i 24 escons.

El baròmetre reflecteix, si et pren en consideració la forquilla més baixa, que la majoria independentista estaria en perill amb tan sols 59 diputats, respecte als 74 actuals.

El treball de camp per a l’elaboració de l’enquesta es va portar a terme a partir de 2.000 entrevistes del 27 de febrer al 24 de març, així que contempla l’impacte del judici a la presidenta de Junts, Laura Borràs, però no la sentència que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la qual la condemna a quatre anys i mig de presó per un delicte de prevaricació i un altre de falsedat documental.

Empat PP-CUP

Notícies relacionades

El PP, per la seva banda, creixeria dels tres diputats als 8-12, els mateixos que la CUP, que ara en té nou. Vox perdria pistonada amb 7-10 (té 11 escons) i els Comuns se’n quedarien entre 7 i 12 (en tenen vuit). Cs estaria entre la desaparició i la supervivència: podria sortir del Parlament o bé arribar als cinc representants.

En el sondeig del novembre, elaborat després de la ruptura entre ERC i Junts en el Govern, el PSC guanyava les eleccions catalanes amb entre 35 i 41 escons, seguit d’ERC, que obtenia entre 30 i 36 diputats, mentre que Junts es quedava amb entre 19 i 24 escons.