NEWSLETTER Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La bomba de dispersió de Tamames

1
Es llegeix en minuts
La bomba de dispersió de Tamames

David Castro

Hi ha qui confon el cordó sanitari a l’extrema dreta amb no parar atenció als seus moviments. La temptació és veure com una broma la moció de censura que la setmana que ve defensarà Ramón Tamames en nom de Vox. Però aquesta és una bomba de dispersió. Els ciutadans estan buscant aquests dies informació sobre el tema, sigui per curiositat, per morbo o per ignorància. I fins i tot podria ser que per interès. Tamames no està dient cap tonteria a l’estil del partit que l’empara. Més aviat el contrari. De manera que la maniobra és una bomba de dispersió que fins i tot s’està girant en contra dels promotors, una mica nerviosos amb la independència de criteri del candidat. És el problema de posar al capdavant algú que té més prestigi i trajectòria.

Amb tot, cada dia sorgeixen més dubtes sobre la veritable naturalesa de la maniobra auspiciada per Fernando Sánchez Dragó, que en política és una espècie de Houdini que apareix i desapareix dels espais polítics en funció de l’homenatge que li rendeixen. Per acabar-ho d’adobar, el discurs íntegre del candidat s’ha filtrat al ‘Diario.es’, que és com si l’últim fitxatge del Barça s’anunciés a Real Madrid TV.

Notícies relacionades

El PP considera que la maniobra beneficia Pedro Sánchez, però Feijóo haurà de vigilar que Tamames no encarni aquests espanyols de bé a qui apel·la. I Sánchez haurà de mesurar el to de la seva resposta perquè Tamames és, entre moltes altres coses, el representant oficial d’aquests pensionistes que vol mimar. Tamames és, doncs, definitivament, una bomba de dispersió en el sistema electoral espanyol, ja que, per rematar-ho, té més pedigrí comunista que Pablo Iglesias.

Per entendre més el que és i el que representa el personatge, hem publicat una suculenta conversa entre Juan Cruz i Ramón Tamames en què la confiança de molts anys fa que el candidat es destapi en 360 graus i exhibeixi les claus de les causes, les raons i les conseqüències d’aquest episodi que pot tacar o donar brillantor a la seva llarguíssima trajectòria. No se la perdin.