1
Es llegeix en minuts
L’hora de Pablo Torre

Jordi Cotrina

Encara que l’hàgim vist jugar poc, a casa som molt de Pablo Torre, per això he posat aquest títol tan rotund, gairebé tan rotund com que Xavi el fes jugar de titular avui al Bernabéu. Quan va fitxar pel FC Barcelona, els rastrejadors del futbol ens van dir que prometia molt. Després vam confirmar aquesta intuïció veient algun resum del seu joc a Youtube. Sí, ja sé que no hauríem de fer cas d’aquests vídeos que són com publireportatges, però el mateix va passar quan Pedri va arribar al Barça i Gavi va començar a despuntar com a juvenil, i en poc temps van ser imprescindibles.

Com Pablo Torre, tots dos eren i continuen sent joves, assenyats, modestos, talents en progressió que el que necessiten sobretot és jugar, jugar, jugar. Sé el que em dic perquè són les mateixes sensacions que vam viure anys enrere, quan començaven Iniesta i el mateix Xavi.

El misteri de la seva absència

Ningú sap explicar per què fins ara Pablo Torre ha tingut poques oportunitats. Hi ha qui diu que no li agrada jugar amb el Barça Atlètic, però em costa creure que als 19 anys sigui un rebel sense causa. Quan ha tingut alguns minuts, pocs, ha deixat detalls de futbolista amb estil Barça, i estaria bé veure’l més temps i amb més pressió per jutjar-lo.

Notícies relacionades

Preguntat per ell, Xavi va dir fa dues setmanes que està preparat per al primer equip, però que la competència és molt forta. S’entén que en la jerarquia del mig del camp ofensiu Torre ocupi l’última casella, però costa d’entendre que amb les lesions de Pedri i Busquets, i amb la baixa per sanció de Gavi, tot el crèdit se l’emportés Kessié, aquest jugador que va arribar perquè era «diferent», un eufemisme per dir que no és exactament un tocador.

Després de les derrotes a Manchester i Almeria, tan diferents en la seva essència, estaria bé arriscar-se una mica i sacsejar l’equip i que Pablo Torre tingués la seva oportunitat. Seria una sorpresa per a tothom, començant pel mateix Barça, i és que a casa som molt de Pablo Torre i no volem que, en mans de Xavi, es converteixi en un nou Riqui Puig. És massa jove.