Error del sistema | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Darrere de Xavier Trias

Darrere del candidat de Junts hi ha la imatge d’un ‘senyor de Barcelona’. ¿A quant cotitza aquesta distinció en ple segle XXI?

2
Es llegeix en minuts
Darrere de Xavier Trias

FERRAN NADEU

Es va cuidar molt el candidat de Junts a Barcelona d’anar a la manifestació independentista en contra de la cimera hispano-francesa. L’home tenia una escapada compromesa a Múrcia. Sembla que el viatge incloïa jugar a golf, un esport que s’ajusta més a qui pretén captar el vot dels amants de l’ordre que una protesta contra un tractat europeista. Entre el seny del ‘green’ i la rauxa dels prosèlits de Puigdemont, no hi ha color. 

Les enquestes van per barris, mentre que unes remeten Xavier Trias a posicions secundàries, d’altres el premien amb la corona de llorer. Però la campanya electoral encara no ha començat i és el moment de fer inventari de provisions i municions. Entre quatre candidats està el joc. 

Notícies relacionades

Ada Colau no només compta amb obra de govern (que aixeca odis i passions de la mateixa manera), també és el suport català del Sumar de Yolanda Díaz. És possible que en la contesa municipal culli els primers fruits dels que volen impulsar el nou projecte. Jaume Collboni pot fer alguna cosa millor que apel·lar a l’obra feta, pot jugar a arrogar-se els èxits i a desvincular-se dels fracassos, és el que passa si no s’ostenta el bastó de comandament. Darrere d’ell (o al costat o davant) hi haurà un Salvador Illa molt consolidat i, sobretot, un Pedro Sánchez molt conscient que una Barcelona tenyida de vermell seria un gran pas per revalidar la victòria electoral. Darrere d’Ernest Maragall hi ha el partit del Govern i el seu avituallament és prolix en coneixement de Barcelona, tot i que la irrupció de Trias sembla que li ha desdibuixat la posició.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

¿I Trias? Hi ha certa vacuïtat al voltant seu. La imatge del seu partit no l’afavoreix. Junts és sinònim de moltes coses, menys d’ordre. Són els que van abandonar el Govern sense cap més raó que llançar-se a la muntanya aplaudits per Waterloo. El seu sector ultra uneix i mobilitza els personatges més esperpèntics. No és d’esperar que Trias vagi per lliure, no ho va fer quan va defensar les retallades sanitàries de Mas o quan va pujar al carro de l’independentisme. Ni tan sols pot oferir un llegat afavoridor del pas per l’alcaldia. Es va trobar amb una ciutat arreglada econòmicament, va tirar endavant els projectes que ja estaven traçats, va surfejar en minoria, va mirar de Diagonal cap amunt i poc més. Això sí, darrere de Trias hi ha la imatge d’un ‘senyor de Barcelona’. ¿A quant cotitza aquesta distinció en ple segle XXI i amb els reptes colossals del present i el futur? ¿Quanta esperança útil, quanta enyorança estèril i quant avorriment hi ha darrere d’aquesta etiqueta?