NEWSLETTER Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

8-M tot l’any, també en l’art

El poder femení progressa en el món de la cultura, però la igualtat real segueix a anys llum

1
Es llegeix en minuts
8-M tot l’any, també en l’art

Prestar atenció a les necessitats de la meitat de la població mundial, les dones, hauria de ser obligatori per a tota societat avançada i no només durant 24 hores, el 8 de març –Dia de la Dona–, sinó els 365 dies de l’any. Amb aquest objectiu vam presentar el 6 de març la campanya Sense Igualtat No hi ha Futur, amb la qual volem canalitzar tota l’aposta editorial d’EL PERIÓDICO a favor d’una igualtat que exigim aquí i ara. 

Vam arrencar llavors, si ho recorden, una cobertura de 12 mesos de durada, el nostre 8-M tot l’any, fins al 8 de març del 2023. Vam dir que inclouria 12 grans continguts informatius i de debat, un cada mes, i una ‘newsletter’. Ara, amb el final del 2022 cada vegada més a prop, és bon moment per retre comptes amb orgull, just el dia en què els presentem la novena cobertura mensual, dedicada a analitzar la presència de la dona en el món de l’art. Repassem les directives que manen en les institucions culturals, glossem les grans empresàries que actuen com a mecenes a Espanya, conversem amb autores de còmic i revelem les últimes novetats bibliogràfiques en aquest àmbit, entre altres continguts.

 

Notícies relacionades

Com ja hem comprat en els vuit mesos anteriors, en el món de l’art també s’ha avançat en igualtat, però encara queda molt per fer i la igualtat real és a anys llum. L’hi expliquem quan ja estem preparant el següent tema monogràfic dels tres que encara ens queden pendents per complir el compromís adquirit al març. I recordin que, en el marc d’aquesta iniciativa, poden disfrutar de la ‘newsletter’ setmanal que cada dissabte escriu la subdirectora Carol Álvarez, denominada ‘Amb lletra de dona’.

Com em deia una vicepresidenta del Govern espanyol fa poc més d’un any, recollir els punts de vista de les dones tots els dies de l’any és clau, no només perquè això porti a una societat més justa, sinó perquè no podem prescindir del talent de la meitat de la població. I perquè, a més, està més que demostrat que la diversitat de gènere augmenta la productivitat, amplia la visió que tenim dels problemes i de les solucions i condueix, per això, a prendre millors decisions cada dia. Sense igualtat, no hi ha futur.