Article d’Agnès Marquès Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

«¿I tu, amb qui t’has embolicat?»

N’hi ha que continuen ofegant les seves frustracions i odi en el masclisme; aquesta setmana ho hem vist en el cas de Montero

2
Es llegeix en minuts
«¿I tu, amb qui t’has embolicat?»

A Irene Montero li han fet el clàssic «¿i tu, amb qui t’has embolicat?». Clàssic perquè, tristament, no és res nou per a moltes dones que veuen qüestionada la seva posició, sigui quina sigui. Això no va ni amb el càrrec, quasi. Qualsevol dona en qualsevol posició professional considerada fins fa poc d’ús exclusiu masculí pot trobar-se en aquesta situació, si no s’hi ha trobat ja. El vergonyós espectacle del Congrés d’aquesta setmana m’ha recordat una vella trobada amb unes amigues, quan una va etzibar a una altra una fórmula similar al «i tu, ¿amb qui t’has embolicat?» mentre explicava un progrés professional. L’escena va ser feridora i sorprenent fins al punt que cap de nosaltres va saber com reaccionar. Es va fer el silenci i la sessió es va acabar pocs minuts després. Malament, per descomptat. Una emprenyada, l’altra potser preguntant-se si n’hi havia per tant i la resta, desconcertades. Fa uns anys d’això i ara recordant-ho descobreixo que ni tan sols nosaltres sabíem entendre el mal que ens fèiem posant per davant aquesta eterna sospita.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Vam créixer amb el masclisme en la mirada gairebé sense ser-ne conscients, el vam assimilar i fins i tot el vam utilitzar com a penjador per a les nostres frustracions davant les oportunitats alienes, és clar, perquè una no val si no és amb un tio al costat (al llit). Avui aquest episodi no s’hauria produït en aquestes circumstàncies, n’estic segura, perquè algunes, moltes, han obert els ulls i fins i tot hi ha una entrada al diccionari que defineix la solidaritat entre dones davant comportaments masclistes. Es diu sororitat i la RAE la va incorporar al diccionari el 2018, és a dir, abans-d’ahir. També és cert que n’hi ha que continuen ofegant les seves frustracions i odi en el masclisme. Aquesta setmana ho hem vist en el cas de Montero, a qui li han dit en dues ocasions que és on és per haver sigut fecundada per Pablo Iglesias i per haver-lo «estudiat en profunditat».

Davant les estupideses i els atacs, el que va dir Àngel Llàcer en el programa ‘Col·lapse’ de TV-3: que amb els anys ha après que els que consideren que és imbècil és perquè ho són ells. Complir anys fa molt bé.