APUNT

El Twitch de Luis Enrique

1
Es llegeix en minuts
El Twitch de Luis Enrique

@GarciaCuervo

Quan Luis Enrique va anunciar que es convertiria en ‘streamer’ durant el Mundial, més enllà de la sorpresa que va causar, molts van pensar que aquesta nova faceta del seleccionador li portaria problemes. I és veritat que algun ja li ha portat, com la confusió geogràfica de Costa Rica, que va aclarir l’endemà ensenyant fotos familiars d’unes vacances al país centreamericà. Res greu. A la capsa de sorpreses que tenia preparada Lucho, allò d’ensenyar la seva família davant 150.000 espectadors és de les que puntua 5 en un rànquing sobre 10.

El que ningú podia imaginar és que fos el mateix Luis Enrique l’encarregat d’obrir un meló que, fins ara, ningú s’havia atrevit a obrir. El de la relació entre la seva filla i Ferran Torres. El va posar sobre la taula ell mateix a rialla neta en la seva segona sessió de Twitch, quan algú li va preguntar qui era la seva extensió al camp. Sorpresa. «Ferrán Torres, ¡ha ha ha!, si no... ¡la meva filla em talla el cap!». Veient-lo en directe podria semblar que se li havia escapat. Amb el pas de les hores, crec que al seu cap ja hi havia la idea d’abordar un tema que fa temps que està sense resoldre, però ningú s’atrevia a posar sobre la taula. I, sense guió previst, ho va deixar anar.

Naturalitat per punxar el globus

Notícies relacionades

I fent-ho ell així, des de la naturalitat, ha aconseguit punxar un globus que podria esclatar en el moment menys oportú. Ha marcat els temps ell, i ha alliberat el Ferrán, que ahir recollia el guant del seu ‘sogre’. «Ja coneixem el míster, és molt bromista. Va ser una cosa del directe, una broma. Els dos sabem diferenciar quan és familiar i quan som jugador i seleccionador».

Ara que la RFEF ha fet un pas de gegant en la generació i tractament dels seus continguts audiovisuals, proposo des d’aquí una càmera en directe amb els jugadors seguint el seleccionador de dia i ‘streamer’ de nit Luis Enrique. Pujaria el pa. Si potser després de guanyar a Costa Rica, amb tanta distracció i gresca aquests dies amb el Twitch, convé no perdre el focus. El primer objectiu, controlar de què es parla, quan i com, l’hi ha sortit brodat al seleccionador. Ara, toca guanyar dimecres.