APUNT

¿Ganes de xiular o aplaudir Piqué?

2
Es llegeix en minuts
¿Ganes de xiular o aplaudir Piqué?

JAVI FERRÁNDIZ

«Mira, els d’abans eren beneits i els d’ara, perillosos. Els d’abans pensaven que es podia fer tot perquè el Barça ho aguantava tot i els d’ara, com que tot va començar amb pit i collons, creuen que ningú els retreurà les decisions que prenguin, per això posen els seus familiars i amics, per això busquen el consens del soci d’una forma artificial amb assemblees telemàtiques, per això executen les palanques i per això acomiaden a tort i a dret, escopint cap al cel. El problema és que ningú, ningú, pensa en el club i el club, ho sento molt, no ho suporta tot per molt «més que un club» que sigui, per més glamur que tingui i per més crèdit que, diuen, té entre la gent amb diners, suposo, per intentar, algun dia, tenir l’opció de quedar-se el Barça. Aquí ningú explica per què es fan les coses perquè ningú li demana explicacions al president. El primer que es va cansar de Joan Laporta va ser l’home que va fitxar per controlar-ho tot, Ferran Reverter. El problema és que el plat de la balança de les coses fetes sense massa sentit comença a estar ja massa ple i, al final, vulguis o no, tot saltarà pels aires. Tot».

L’observador porta més de tres dècades al Barça. Tot el que ha vist, des de les llàgrimes de Leo Messi fins al vídeo lacrimogen en pla Griezmann de Gerard Piqué, passant per una colla d’acomiadaments no explicats, polsos intempestius amb LaLiga, reunions de matinada, pressions amb les ‘vaques sagrades’ per mirar de quadrar els números i peticions a determinats periodistes perquè els donin un cop de mà per mirar d’acomiadar, o traspassar, o forçar la renúncia de futbolistes amb contractes milionaris, li fan pensar que això, al marge dels resultats que, de moment, no són del gust de ningú, pot acabar molt malament.

Cuidar la seva imatge

«Piqué, que és qui més ha cuidat la seva imatge, tot i que l’hagi maltractat últimament, ho ha tingut claríssim: aquí us quedeu, sigueu feliços, tornaré. I, al club, s’han fregat les mans i brindat amb cava. No et preocupis que no sentirem parlar malament de Laporta a Piqué com li vam sentir parlar de Bartomeu, que va ser qui li va firmar el contracte de la fi del món. Piqué vol ser president i necessitarà els vots dels laportistes, ja que ‘Barto’ ja els ha perdut tots. Aquí mai sabrem la veritat de l’adeu de Piqué, tot i que tothom sospita, dins el club, que la seva fugida és per preservar la seva imatge, fer un pas al costat durant un temps i tornar amb més força per ser president», em continua explicant el meu amic.

Notícies relacionades

Això sí, la ‘llei del Barça’, és a dir, els estatuts, diu que Piqué no podrà ser candidat a la presidència fins d’aquí dos anys, ja que ha sigut treballador del club. Aquest anunci li servirà, almenys, per començar a valorar si la gent blaugrana l’aprecia o ja n’estaven farts, com alguns sospiten. «Apunta aquest detall: des de l’anunci de Piqué s’han venut gairebé totes les entrades del partit de demà. Així que o hi ha ganes d’aplaudir-lo o hi ha ganes de xiular-lo».

Més aplaudiments que xiulets, per descomptat. El referèndum sobre la gestió de Laporta encara no ha arribat. La grada d’animació es farà càrrec de tot.