Article d’Agnès Marquès Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Tots els nostres operadors...

La veu femenina i neutra no adverteix la meva impaciència i mal humor, malgrat que és la mateixa que fa tres setmanes em donava allargues amb el mateix problema, però amb el contracte de la llum

2
Es llegeix en minuts
Tots els nostres operadors...

…estan ocupats, mantingui’s a l’espera o intenti-ho de nou més tard. La veu femenina i neutra que sona a l’altra banda de la línia telefònica m’ignora durant vint-i-cinc minuts. No penjo i ho provo de nou més tard perquè per aquí ja hi he passat durant tot el matí. I els dies anteriors també. La lletra petita del meu contracte de gas amb Naturgy s’ha convertit en una amenaça a l’estabilitat familiar: el contracte es renovarà automàticament la setmana que ve i s’actualitzarà el preu del servei: de 0’06 a 0’18 €/kWh. La lletra petita és petita de veritat, però clara: si no canvio res, els pròxims dotze mesos pagarem el triple de gas que l’any passat. La veu femenina i neutra no adverteix la meva impaciència i mal humor, tot i que és la mateixa que fa tres setmanes em donava llargues amb el mateix problema, però amb el contracte de la llum.

Notícies relacionades

Aleshores, finalment, s’hi va posar una operadora que em va explicar amablement que la factura estratosfèrica de llum que havia pagat el mes anterior es devia a la renovació automàtica del contracte amb una tarifa que algú, allà a la companyia, havia decidit que seria el doble de cara que l’any anterior. Per què? L’operadora no sap ben bé què respondre, potser per això (estic segura que saltant-se totes les guies comercials internes) m’explica que hi ha, però, una tarifa més barata fins i tot que la que havia tingut contractada l’any anterior, i que m’hi puc acollir si vull. Si vull, diu. Sí, vull. Esclar que vull. I per què no em pregunten si estic d’acord en pagar el doble pel mateix servei durant tot un any? És legal renovar un contracte amb aquesta diferència de condicions sense requerir una confirmació per part del client? És legal, sí. I no som ningú. Tampoc ho és un govern que no sap frenar aquesta presa de pèl perfectament amparada per la llei, tot i tractar-se de serveis bàsics.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Mentre espero que algún operador tingui a bé atendre’m per la qüestió del gas, entro a internet, m’empasso l’orgull i escric al cercador “batamanta”. Davant els meus ulls, un reguitzell de vestits de llana o folre polar fins els peus, grans butxaques i, fins i tot, caputxa. A les fotos, les models apareixen amb cares de benestar, assegudes en un sofà i arraulides dins la seva batamanta. Producte estrella, diu la pàgina web, a 34,90 euros. No sé a quants kW/h correspondrien, però segur que em surt a compte.