Llimona & vinagre | Article de Pilar Garcés Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Isabel Preysler, la mare de Tamara la ‘despechá’

La seva màxima, continua amb la teva vida i no t’amaguis que el temps ho cura tot, l’ha seguit la seva filla Tamara al peu de la lletra, aconseguint que la crisi duri el mínim, un nanosegon en el metavers.

4
Es llegeix en minuts
zentauroepp47623277 madrid  spain   april 03   isabel preysler attends rabat s j190404132922

zentauroepp47623277 madrid spain april 03 isabel preysler attends rabat s j190404132922 / Carlos R Alvarez

Cal agrair a Tamara Falcó que hagi tret el focus informatiu a Putin, a la inflació, a l’huracà Ian i altres desgràcies que ens tenallen. El país ha seguit amb l’ànima en suspens el fatal desenllaç del compromís matrimonial de la guanyadora de Master Chef Celebrity 4, que va durar 48 hores escasses a l’evidenciar-se la infidelitat del novio.La traïció no entén de classes socials, tot i que últimament s’acarnissa amb les altes per a entreteniment general. La marquesa de Griñón no va voler esperar a veure les fotos del seu nòvio amb una altra a la portada d’una revista com va patir Cristina de Borbó, i es va rendir a la primera evidència palmària de l’engany. «La meva mare em va dir que hi havia més vídeos». Així relatava la jove malvolguda, que s’aferrava a un fil d’esperança sobre la lleialtat del seu estimat, la galleda d’aigua freda que la va portar a tornar l’anell de 14.000 euros que havia lluït a les xarxes socials, a totes les portades de premsa digital i a la televisió. La mamà al telèfon. La mamà és Isabel Preysler, i hi ha qui la imagina elegant en el seu vestit de nit a la recepció de l’ambaixador, mirant somrient el cap de l’infaust Íñigo Onieva a la safata on abans descansava la daurada piràmide de bombons Ferrero Rocher.

A la reina del cor en els segles XX i XXI, mare de famosos i, pel que sembla, trencadora de cadenes, mai li va agradar l’empresari que va conquistar la seva quarta filla, i prefereix sens dubte el tennista Fernando Verdasco que es va casar amb la cinquena. Per això va manar investigar-lo i va fer difondre les proves irrefutables que el mostraven fent un petó a una altra al festival Burning Man al desert de Nevada. Aquesta és la teoria que sostenen alguns comentaristes del paper cuixé, tan peregrina que va arrencar un somriure a Tamara quan va reaparèixer en un esdeveniment després del cap de setmana horribilis del seu banyam. Fos la progenitora marcant-se un Villarejo rosa, o un amic del murri, o algú que passava per allà, el cert és que Preysler va pressionar Tamara perquè obligués el seu nòvio a desmentir-ho tot i així hores després va quedar com un mentider irrecuperable. Si d’alguna cosa sap la incombustible celebritat nascuda a Manila és del maneig dels temps i de la mateixa imatge. El dia triat per la seva nena per fer públic el seu compromís, la mare acudia a l’aniversari d’Ira de Furstenberg amb posat seriós, molt més enllà del rictus impenetrable oriental que sol lluir. Ni hi havia bones notícies, ni era un gran dia per a la família. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Contestant un qüestionari personal, Tamara Falcó assenyalava que als seus 40 anys tenia plans de casament quan a aquesta mateixa edat la seva mare ja s’havia casat tres vegades i parit cinc fills. Als 20 es va unir a Julio Iglesias, de qui es va separar farta de les seves absències i infidelitats. Als 30 va contraure matrimoni amb Carlos Falcó, marquès de Griñón. No gaire després va conèixer el ministre socialista Miguel Boyer, de qui es va enamorar bojament i a qui va dir el sí pel civil. Tots dos van viure feliços a la casassa de Puerta del Hierro dels famosos 13 lavabos en la qual es va refugiar Tamara la despechá de les seves penes, fins a la mort del polític. També continua sent el domicili de Preysler amb la seva actual parella, el nobel de Literatura Mario Vargas Llosa, marquès de Vargas Llosa, que per sort s’ha perdut el culebró de la filla de la seva nòvia que li hauria donat per a la segona part de Tiempos recios. Totes les fites de la seva biografia han sigut profusament documentades en exclusives a les revistes que, any rere any, nomenaven Isabel Preysler la dona més ben vestida d’Espanya. Una sogra d’altura.

Íñigo Onieva, ahir brillant empresari, avui enemic públic número u, va demanar perdó contrit «a Tamara i a la seva família», tot i que potser va voler dir «a la seva família i a Tamara». És de suposar que el galant de festivals no apuntava a Enrique Iglesias, estrella de la música, ni al seu pare Julio, ni a la discreta Ana Boyer, que va córrer a consolar la seva germana després del fiasco. Algú tem Isabel Preysler, prologuista del llibre ‘Un divorcio elegante o cómo desenamorarse con estilo’, de la seva amiga la magistrada Purificación Pujol. La seva màxima, continua amb la teva vida i no t’amaguis que el temps ho cura tot, l’ha seguit la seva filla Tamara al peu de la lletra, aconseguint que la crisi duri el mínim, un nanosegon en el metavers. La gran víctima s’ha refet en temps rècord per volar a un congrés de ‘lobbies’ ultracatòlics a Mèxic, li sobren gens resilients i pecats que perdonar. «A Tamara no li fa falta casar-se», havia vaticinat, quan fa gairebé un any la seva nena va complir quatre dècades, la dona que va inspirar Hey. ‘Tú nunca me has querido, ya lo ves’.