APUNT

L’oasi de Lucho

1
Es llegeix en minuts
L’oasi de Lucho

Efe

Dos mesos abans del Mundial de Qatar, la selecció espanyola afronta els seus dos partits de la Nations League en un oasi de tranquil·litat, aliena a les polèmiques que viu el futbol espanyol i amb el focus posat en l’objectiu. No sempre ha sigut així.

Luis Enrique està aconseguint que els incendis que podien trencar la tranquil·litat del grup siguin sufocats de vegades des de la gespa, on el rendiment dels elegits més qüestionats han callat boques, i altres des de la sala de premsa. Hi ajuden les enginyoses posades en escena de les llistes de convocats. L’última, en bici per la serra de Guadarrama, va ser brillant.

El seleccionador ha millorat notablement davant del micro. Les seves explicacions i raonaments després de la seva última convocatòria són inqüestionables. Cada aficionat deu trobar a faltar algun jugador, però no hi ha dubte que el criteri del seleccionador està basat en una minuciosa anàlisi del rendiment, primer en la selecció, com va explicar a Las Rozas, i després en els seus equips. El debut de Gavi va ser considerat una excentricitat per la majoria. N’hi va haver prou amb dos partits per callar boques.

Notícies relacionades

L’eterna absència d’Aspas, segon màxim golejador espanyol en la Lliga, és el cavall de batalla dels haters recalcitrants. Tot i que sense esmentar-ho expressament, després de la convocatòria, el seleccionador es va explicar així: «En el seu club, en aquest context, és el número u, tots juguen per a ell, no defensa... Marca gols, fa això, allò altre... El context de la selecció és molt diferent, aquí no juguem tots per a un».

Saragossa viurà l’últim partit a Espanya de la selecció abans de Qatar. Suïssa és un rival per situar-se. En quedaran dos més, el de Portugal i el de Jordània, a Amman, ja a les portes del Mundial. L’equip base està bastant clar a falta de lesions, creuem els dits. Però encara queden posicions crítiques per desempatar, com la de lateral esquerre, i futbolistes com Ansu Fati per pujar al barco a temps o perdre’s el que seria el seu primer Mundial. I al no ser-hi ni jugar al juny, la casella del rendiment en la selecció està buida. Es juga el Mundial en el Barça... i en el rendiment dels davanters presents contra Suïssa i Portugal.