Apunt

Carlos Alcaraz, preparat per marcar una època

  • D’ell s’ha d’esperar que continuï així, amb aquest joc alegre que és la seva marca personal i única.

1
Es llegeix en minuts
Carlos Alcaraz, preparat per marcar una època

Abans de parlar de Carlos Alcaraz m’agradaria destacar els números u que per mi han marcat una època en l’evolució dels últims 20 anys de tennis. El primer és Bjorn Borg. El campió suec va canviar la manera de veure el tennis tant en el terreny mediàtic com a la pista. Era un glaç a qui mirant-li el rostre mai sabies si estava guanyant o perdent. Els seus sistemes d’entrenament i concentració van marcar una època.  

Al seu costat, va conviure i es va retroalimentar John McEnroe, un altre número 1 que va sorprendre amb un geni inigualable a les pistes. Un tennista, amb una sacada i volea úniques, que trencava regles i que utilitzava la polèmica, els enutjos, per jugar encara millor i guanyar.

En el meu pòquer també hi ha Roger Federer. El jugador dels cops perfectes. Un autèntic rellotge suís per la seva precisió i la qualitat del seu tennis. I en aquesta llista d’asos no m’oblido de Rafael Nadal, el millor de la història en terra batuda i entre els tres millors en qualsevol pista. El seu sacrifici, mentalitat i ganes d’evolucionar l’han mantingut dues dècades entre els millors.

Notícies relacionades

Alcaraz podria ser en aquesta llista de l’evolució del tennis per la seva manera de jugar, desenfadada i alegre, a què no estem acostumats com a espectadors. D’ell cal esperar que continuï així, amb aquest joc alegre que és la seva marca personal i única. Quant al seu tennis destacaria que és molt complet i que llegeix molt bé el joc. Impressiona la força descomunal en els cops de fons i de restada. Domina els quatre tipus de llançament des dels dos costats, dreta i revés, encreuat o paral·lel, amb una potència i una velocitat vertiginosa. 

La seva sacada ha millorat l’últim any de forma espectacular i té tot tipus de variants, per mi, superior a potents bombarders de la nova generació com Medvédev, Zverev o Sinner. Pot servir a qualsevol angle per sorprendre i a Nova York ha demostrat la seva efectivitat en la sacada-volea, a més d’aquella mà màgica per a qualsevol cop imaginable. Alcaraz està a punt per marcar una època si continua millorant i nosaltres esperem poder disfrutar-ne.