Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Un gintònic amb gel excessiu

És probable que quan acabi l’estiu i se’ns hagin esgotat les ganes de celebració el gel torni a la normalitat. No sé què passarà quan arribi el moment de les restriccions de veritat.

2
Es llegeix en minuts
Un gintònic amb gel excessiu

Tinc un amic que és un fanàtic del gintònic. Tanmateix, a diferència de molts dels que estimen aquest combinat i volen viure experiències extremes i, en conseqüència, tasten noves sensacions organolèptiques, ell no combrega gens amb les modes i sempre demana (o es fa, a casa seva) un gintònic convencional. És a dir, ginebra i tònica. I gel, molt gel. Quan el beu en un bar demana sobretot que li omplin la copa amb gel ‘excessiu’, una quantitat desmesurada de glaçons que (quan comprova que, efectivament, l’hi serveixen així) desencadena la seva més alta passió pel combinat. Com totes les begudes fredes i amb bombolles, conté la màxima virtut en els dos o tres primers xarrups. Després, es aigua i es desbrava o s’escalfa. Per al meu amic, l’important és que es mantingui com més fred el millor temps possible. Els entesos diuen que és allà on resideix el veritable secret d’aquest còctel i per això hi ha establiments que fins i tot tenen congeladors fets a mida perquè el glaçó sigui contundent i robust i no es desfaci a mitja consumició.

Notícies relacionades

Per això li va afectar tant l’escassetat de gel als comerços, supermercats i gasolineres. Quan es va assabentar del problema, va córrer a carregar el congelador amb tantes bosses com li van permetre. A diferència d’aquesta bogeria pel paper de water que hi va haver en els inicis de la pandèmia o de les corredisses per adquirir oli de gira-sol, amb el gel resulta que l’emmagatzemament és altament complicat. El gel és la definició més clara de bé fungible, que es consumeixi amb el seu ús. I a més, per poder acaparar-lo en cas de catàstrofe natural o d’imprevisió empresarial o de crisi energètica, es necessita una infraestructura adequada, com a mínim una d’aquestes arques frigorífiques on als telefilms americans, de tant en tant, guarden els cadàvers.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

És molt probable que quan acabi l’estiu i se’ns hagin esgotat les ganes de celebració el gel torni a la normalitat. De fet, més enllà de ficar-lo en una bossa de plàstic perquè eviti la inflamació després d’un cop (cosa que també es pot fer amb uns pèsols congelats), el gel té una simple utilitat lúdica, gastronòmica o euforitzant. No sé què passarà quan arribi el moment, que arribarà, de les restriccions de veritat. 

Temes:

Estiu