APUNT

Operació Cristiano

1
Es llegeix en minuts
Operació Cristiano

Epi_rc_es

Els aficionats matalassers aquests dies van remugant el que seria una bomba, el fitxatge de Cristiano Ronaldo pel club que probablement més mal va fer durant els seus anys al Reial Madrid i també amb el que més es va acarnissar, i no només parlant de gols.

La resposta ha sigut gairebé unànime contra la incorporació del portuguès. Ho van deixar ben clar alCholo Simeone en l’amistós del Numància. Hi ha menyspreus que no es perdonen, gestos que no s’obliden, actituds que no casen amb valors que encara mantenen vius els aficionats de l’Atlètic.

¿Però quin pes tindrà aquesta resposta negativa de l’afició?

 «No sé qui s’ha inventat la història de Cristiano, però és pràcticament impossible que vingui» va sentenciar Enrique Cerezo aquesta setmana. L’inventor, Jorge Mendes, és assidu a la llotja del Metropolitano.

Si financerament l’Atlètic es pot permetre el fitxatge, amb la rebaixa a la meitat del seu sou al United i la sortida d’un o dos futbolistes, s’haurà de dissenyar amb precisió i brillantor la campanya per convèncer els seus aficionats. I hi ajudarà el que és estrictament esportiu.

Elogis de Simeone

De Cristiano sempre va parlar meravellosament Simeone. Així, fa uns anys, «Cristiano et soluciona el partit ell sol, et va a l’àrea en dos centres de cap, com ens va fer a nosaltres i et guanya el partit. No necessita fer tres jugades. Ronaldo simplifica les situacions del joc», elogiava el tècnic.

¿El Cristiano d’avui, als seus 37 anys, també guanyaria partits ell sol per a l’Atlètic?

Notícies relacionades

Que ‘el Cholo’ és l’autèntic líder de l’equip, i del club, és obvi. Però convé analitzar els referents a dalt que van guanyar els dos últims títols de Lliga amb l’Atlètic de Simeone. La del 2014 va tenir David Villa com a davanter estrella. La segona a Luis Suárez. Abans, Falcao amb l’Europa League del 2012 i Diego Costa en els anys de les finals de Champions. Griezmann va ser estel·lar a l’Europa League del 2018.

¿Té avui una cosa semblant l’Atlètic en aquesta plantilla que el seu president defineix com «un equip meravellós»? Difícil dilema per a l’aficionat blanc-i-vermell aclarir aquesta «x». Principis versus «ser millors», quan ser millors significa guanyar.