Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Els anys compartits amb Josep Maria Fonalleras

1
Es llegeix en minuts
Els anys compartits amb Josep Maria Fonalleras

Dotze anys donen per molt. Encara més en èpoques convulses. Josep Maria Fonalleras i jo hem compartit 13 estius, 12 hiverns i un procés en un espai de pensament, paraules i paper. Durant aquest temps, les nostres posicions han viscut vaivens i inclinacions, impossible no patir-les quan la terra s’inclina. De vegades, les nostres mirades s’allunyaven, com la de centenars de milers de catalans. Altres vegades es retrobaven, com la de molts. Hem compartit complicitat i respectat la discrepància, perquè sempre hem sabut que, passés el que passés, la mà de l’altre estaria estesa. Un suport ferm, tot i que el vendaval udolés al nostre voltant. Hem clamat junts per una cosa tan poc sexi com el sentit comú. Hem plorat junts quan la irracionalitat ens superava. I hem rigut, especialment de nosaltres mateixos. Si aquest fos un comiat, l’almívar acabaria amarant aquest text. Però no ho és.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Inaugurem pis, cadascun un apartament propi. Però, com diu Josep Maria, continuarem saludant-nos pel balcó. Només puc agrair-li haver sigut un tan exquisit company de pis (ni un plat trencat) i als lectors, haver-nos acompanyat en l’aventura. Ens continuarem trobant en aquestes pàgines.