Anàlisi

Raphinha, última notícia d’un mercat atípic

1
Es llegeix en minuts
Raphinha, última notícia d’un mercat atípic

Diuen que el primer que va fer Raphinha Dias Belloli a l’arribar a Barcelona va ser enviar un familiar amb qui té certa semblança a una de les sortides de l’aeroport per distreure la premsa i així poder escapolir-se ell per una altra banda. Si un tio que fa aquests regats no val 58 milions més set en variables, ja em diran qui els val. Sens dubte, no Marc Cucurella, pretès pel Manchester City i a qui el Brighton ha posat un preu de sortida de 60 milions, quan tots sabem que si jugués al Getafe ningú pagaria per ell més de 15. Tot i que si el Reial Madrid ha deixat anar 80 milions per Tchouaméni i el Liverpool, 75 per Darwin Núñez, qualsevol cosa és possible.

La qüestió és que, una vegada passats els anys de la pandèmia i la contenció, estem assistint a un mercat estiuenc bastant pintoresc en què els grans clubs europeus s’embarquen en operacions cares d’aparença ‘random’ per doblar posicions que ja tenen suposadament cobertes. I em pregunto si la raó última de tot això no té alguna cosa a veure amb el fet que la temporada que ens espera serà absolutament atípica, amb aquest parèntesi hivernal obligat pel Mundial de Qatar amb conseqüències per als equips, en aquests moments impossibles de predir.

Plantilles llargues

Notícies relacionades

Té sentit que els clubs amb aspiracions, que són els que més futbolistes aporten a les seleccions, mirin de cobrir-se davant les previsibles davallades de rendiment de determinats jugadors, per no parlar del risc més gran de lesions que suposa jugar una competició tan exigent com un Mundial a meitat de curs. I això en un context en què s’ha consolidat definitivament la norma de les cinc substitucions per partit, cosa que obliga els tècnics a manejar plantilles més llargues.

Potser tot això ajudarà a explicar la insistència de Xavi a demanar la renovació de Dembélé –el futbolista del qual els comentaristes diuen que «té desequilibri»– fins i tot després d’haver lligat Raphinha. Però potser no estaria malament mostrar el mateix zel a l’hora de buscar competència per a altres jugadors com Jordi Alba o Sergio Busquets. Encara hi ha temps.

Temes:

Fitxatges Barça