Pros i contres | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Mesures ambientals i la picaresca de les burilles

Els estanquers ¿hauran de comptar les burilles a mà? ¿Tindran una màquina dissenyada a aquest efecte? ¿La gent recollirà les pròpies o hi haurà brigades anònimes que les caçaran per fer front a la pobresa?

1
Es llegeix en minuts
Mesures ambientals i la picaresca de les burilles

Manu Mitru

Una de les mesures que la conselleria d’Acció Climàtica té en cartera és carregar un increment de 20 cèntims per cada cigarret que es ven amb la idea que l’usuari (és a dir, el fumador) els recuperi si torna a l’estanc amb una bosseta carregada de burilles. Es tracta d’un problema ambiental de primer ordre i ja hi ha moltes clavegueres on s’anuncia amb un rètol clavat al terra que “el mar comença aquí”, amb la noble idea de conscienciar el ciutadà que llançar les restes del cigarret pel clavegueram és ben bé com fer-ho des d’una barca fondejada en una cala del Mediterrani. Les xifres són oceàniques: cada any es generen més de 2700 tones de burilles, un 70% de les quals van a parar al terra o a l’aigua salada. No estaria malament, aquesta mesura, tot i que la logística sembla complicada. Els estanquers, ¿les hauran de comptar a mà? ¿Tindran una màquina dissenyada a l’efecte? ¿La gent recollirà les seves pròpies burilles o hi haurà brigades anònimes que les agafaran per fer front a la pobresa? El meu estanquer de capçalera és escèptic, tot i que m’explica que ja ha entrat a l’establiment una senyora amb una bossa carregada de residus, disposada a recuperar la inversió. La picaresca té camp a córrer.  

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web