Pros i contres | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Vint anys dels vols de Ryanair

Més de 400 milions de persones han volat des d’Espanya o amb destí a Espanya en un dels aparells de la companyia irlandesa que ha glorificat els trajectes barats i també s’ha atipat d’acumular polèmiques

1
Es llegeix en minuts
Vint anys dels vols de Ryanair

Si Josep Pla hagués viscut fa vint anys, molt probablement hauria escrit, a la manera de les seves cròniques costumistes en un autobús, sobre les facècies dels viatgers que des del 2002 han agafat un vol de Ryanair. En aquest temps, més de 400 milions de persones han volat des d’Espanya o amb destí a Espanya en un dels aparells de la companyia irlandesa, que ha glorificat els trajectes barats i també s’ha atipat d’acumular polèmiques, subvencions en forma de xantatge (o al revés), ensurts i disputes laborals. Ryanair va significar, diuen, la democratització dels vols aeris. Tothom podia volar i, en conseqüència, l’espai reservat a una determinada classe social es va ampliar a un públic majoritari. Per això hi va haver un moment en què els viatges es van convertir en trajectes similars als dels autobusos de Pla. Els aplaudiments a l’aterrar, la conya general amb els sortejos, les carreres per trobar un bon seient. Només faltaven les gàbies amb gallines ponedores als armaris de les maletes. Tots tenim anècdotes dels vols de Ryanair. Divertides, amargues, heroiques o ridícules. I molts encara van al fisio per recuperar-se de l’anquilosament de les extremitats.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Temes:

Ryanair Avions