Apunt

Saber anar-se’n

1
Es llegeix en minuts
Saber anar-se’n

Isabel Infantes / Reuters

Que difícil resulta per a la gran majoria de jugadors entendre quan toca marxar. Per això convé lloar comportaments excepcionals com el que va tenir Zinedine Zidane quan va renunciar a un any de contracte per retirar-se, a temps, del seu Reial Madrid. O el de Joseba Etxeberria, que va voler jugar gratis el seu últim any de contracte a l’Athletic i al no ser possible, per llei, va donar l’ingrés mínim que per conveni va haver de percebre. Tampoc és fàcil per alguns clubs grans acomiadar les seves llegendes a l’altura de la història que han escrit.

 És el taló d’Aquil·les de Florentino Pérez. En la seva etapa es van acomiadar Raúl, Casillas o Ramos, juntament amb l’esmentat Zidane. Només aquest últim va rebre l’homenatge que es mereixia de la seva afició al Santiago Bernabéu. Els altres van sortir per la porta del darrere.

Pot ser que això de Zizou tingués a veure amb el seu propi comportament renunciant a l’any que tenia firmat.

Marcelo acaba contracte d’aquí un mes. En 15 anys al Reial Madrid ho ha guanyat tot, fins al punt d’igualar Paco Gento en nombre de títols aconseguits, 24. Ell sap el que significa això, tant com per reivindicar haver superat Gento davant el periodista que l’hi va preguntar al guanyar la Lliga. Ha marcat una època i ho ha fet després d’un altre geni, Roberto Carlos. Fins i tot ha tingut el seu protagonisme aquest any a la Champions. Però fa anys que no s’assembla a qui va ser.

Ell sap que el seu nivell ja no serà l’exigible per a un equip que lluitarà en tots els fronts com el Reial Madrid de l’any vinent. Ho té fàcil, acomiadar-se aconseguint la Champions contra el Liverpool a París, agraint-li al club on ha sigut feliç i marxant a firmar un suculent contracte allà on sigui, que d’ofertes en té.

Notícies relacionades

Ser recordat com un futbolista únic al seu lloc durant més d’una dècada, estimat i admirat pel seu públic. Deixar pendent un comiat a l’altura.

Recordant l’adeu de Torres al Metropolitano, el de Xavi o Guardiola al Camp Nou, crec que no hi ha any de contracte que compensi aquests moments. Per ells, la seva família i la seva afició. Marcelo hi és a temps. I el Reial Madrid també.