Pros i contres / Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

L’escomesa abrivada de l’alcalde de Caldes de Malavella

No crec que Salvador Balliu pensés en un final tipus ‘La matança de Texas’, però és evident que una actitud així no correspon a la d’un magistrat del seu rang

1
Es llegeix en minuts
L’escomesa abrivada de l’alcalde de Caldes de Malavella

El vídeo de l’alcalde de Caldes de Malavella té moments certament esperpèntics. L’home branda una destral i commina els ocupants d’una casa propietat seva a desistir de la seva acció mentre un d’ells grava l’escena amb moviments espasmòdics i una noia, asseguda amb el cul a terra, es manté impàvida davant l’escomesa abrivada de Salvador Balliu. No s’acaba d’entendre la situació, perquè certament hi ha violència –si més no una amenaça visible i contundent, amb una arma–, però aquesta noia tranquil·la no sembla que pateixi gaire per la seva integritat. No crec, sincerament, que l’alcalde, pel que m’expliquen, hagués acabat la història amb un remake de La matança de Texas, destral en mà, però és evident que una actitud així no correspon a la d’un magistrat del seu rang. L’oposició ha demanat que plegui, però en una enquesta del Diari de Girona on han participat unes 1.000 persones un 95% es proclama a favor del regidor dels destins d’un poble que, com diuen des del govern municipal, té un notable problema “d’ocupacions delinqüencials”. L’exemple que ha donat és paorós. Cal entendre el nivell d’indefensió legal, però també estar atents a aquesta mena de sometents tan vigorosos i destralers. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Temes:

Okupes Alcaldes