Article d'Isabel Sucunza Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Paradistes al puto carrer

La consigna era: endavant amb tot, creuem els dits i ja es veurà. I el que es va veure és que llibreters, editors i venedors de roses, aquell dia, estàvem totalment desprotegits

1
Es llegeix en minuts
Paradistes al puto carrer

ZOWY VOETEN

Suspendre un Sant Jordi és complicat i molt, molt impopular. Canviar-lo de dia fa de mal fer perquè ves a saber si la gent respondrà i no es perdran calers pel camí. Reubicar-lo en un lloc cobert trenca la tradició dels carrers plens; la ciutat ja no acaba de semblar una festa i, no ens enganyem, no és el mateix. Tot i això, una d’aquestes tres hauria d’haver estat la decisió que s’hauria d’haver pres la setmana passada, dies abans del desastre.

És fàcil de dir això un cop passada la diada, d’acord: no és una cosa a decidir d’un dia per l’altre i amb la previsió meteorològica, ja se sap, mai no se sap.

Que no es va fer res, en fi, i que, divendres nit, la consigna era endavant amb tot, creuem els dits i ja es veurà. I el que es va veure, a banda d’una ciutadania bolcada en la compra de llibres (com pot arribar a ser de forta una tradició), és que llibreters, editors i venedors de roses, aquell dia estàvem al puto carrer, totalment desprotegits.

No hi ha una assegurança, no hi ha un pla B, no hi ha, per no haver-hi (i això és molt greu) un plànol amb les sortides d’emergència marcades, cap sessió informativa de prevenció de riscos, cap pla d’evacuació massiva.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

A passeig de Gràcia, tots xops, amb la parada destrossada, uns quants, després de parlar amb els responsables del nostre tram i d’escoltar com ens dien que féssim el que volguèssim, que si la furgoneta aconseguia passar, ells no dirien res, vam descobrir que es podia entrar per Rosselló, contra direcció, perquè no hi havia policia, i això és el que vam fer. A la plaça Reial, van haver de desmuntar les parades per treure-les (centenars de llibres, les taules, els tendals que hi quedaven) a pols entre tothom que hi podien arreplegar.

Podia haver passat alguna cosa molt més grossa. Hi ha uns responsables de tot això que haurien de començar a fer-se càrrec del desastre.