Les conseqüències de la diada

Algunes llibreries reporten danys de fins a 14.000 euros per les tempestes de Sant Jordi

  • La Generalitat obre una línia d’ajudes al sector del llibre per compensar les pèrdues de Sant Jordi

  • Vuit llibreries de Barcelona, una de Badalona i una altra de Sabadell van ser les més afectades per les tempestes

Algunes llibreries reporten danys de fins a 14.000 euros per les tempestes de Sant Jordi

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, s’ha reunit aquest dilluns amb el sector del llibre per valorar el que va passar a Sant Jordi. Buscaven valorar els danys ocasionats per les tempestes i trobar algun tipus de compensació per a les llibreries i editorials que van perdre part del material a causa de la pluja de dissabte passat, per no parlar de les vendes que van deixar de fer. Vuit llibreries de Barcelona, una de Badalona i una altra de Sabadell es van veure greument afectades, ha explicat Garriga, que aquesta setmana espera tenir un càlcul definitiu de les afectacions.

Han sigut poques afectacions, però a Barcelona algunes llibreries ja han comunicat danys de fins a 14.000 euros ocasionats per les tempestes.

«Cap editorial o llibreria no hauria de tancar a causa del que va passar», ha assenyalat. No ha precisat a quant ascendeixen els diners que es destinaran a l’espera que «aquesta setmana» el Gremi de Llibreters reuneixi tota la informació sobre els afectats per la pluja a Catalunya. Ha descartat, això, sí, traslladar Sant Jordi de data. «Sant Jordi és un dia excepcional», ha destacat.

Notícies relacionades

Per part de la Generalitat en la reunió hi han sigut presents també el secretari general de Cultura, Jordi Foz, i el director de l’Institut Català d’Empreses Culturals, Miquel Curanta. Per part del sector llibreter, estaven la Cambra del Llibre i el Gremi d’Editors, representats per Patrici Tixis i Maria Carme Ferrer, respectivament; Joan Abellà, de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana; Alberto González, del Gremi de Distribuïdors de Publicacions; Joan Nogués, del Gremi de la Indústria i la Comunicació gràfica; Mariano Marín, del Gremi de Llibreters, i Pep Lafarga, director de la Cambra del Libre i del Gremi d’Editors.

Aquesta tarda els responsables del sector del llibre es reuniran amb els responsables de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Garriga espera que els ajuntaments es comprometin també en les ajudes.

Temes:

Sant Jordi