Article de Matías Vallés Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La teleguerra tampoc funciona

Totes les resolucions bèl·liques s’adoptaven des de Moscou, a cegues i amb retard

1
Es llegeix en minuts
Vladimir Putin en su despacho.

Vladimir Putin en su despacho. / ALEXEY NIKOLSKY (AFP)

S’imposa amb tossuderia l’estampa d’una guerra que no només prolonga la crisi econòmica de la covid, sinó que ha sigut causada per la pandèmia. El confinament de Putin, pel seu pànic del contagi digne d’un Michael Jackson, ha afavorit els seus deliris imperials sense contrastar-los amb un entorn inexistent. La realitat paral·lela causa estralls de magnitud desproporcionada si disposes d’un milió d’homes condemnats a morir en nom teu. El fracàs de la invasió, en què ha quedat clar que Ucraïna és massa gran per ser engolida per Rússia, també es deu a la utilització de les tàctiques de supervivència assajades contra el coronavirus.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Els generals nord-americans, ansiosos per fer-se perdonar els desastres militars de l’Iraq i l’Afganistan, rastregen fins al mínim error de la destrucció d’Ucraïna a càrrec de Rússia. Un mes llarg després de l’inici del conflicte, els experts americans van descobrir que no hi havia direcció de les tropes de l’exèrcit rus sobre el terreny. Totes les resolucions bèl·liques s’adoptaven des de Moscou, a cegues i amb retard. És a dir, la teleguerra acabada d’estrenar es contagia del catàleg de vicis que desaconsellen el teletreball, que va ser l’única imposició de la covid acceptada amb entusiasme pels negacionistes.

El teletreball és ideal per als seus beneficiaris, que a sobre es disfressen de víctimes, però corroeix l’objectiu de l’activitat laboral. La teleguerra és una altra troballa de la revolució digital, que garanteix, així mateix, l’enfonsament de l’empresa bèl·lica. El precipitat nomenament del general carnisser Dvornikov no obeeix tant a les seves acreditades capacitats assassines com a desplaçar la direcció de la guerra sobre el terreny, fins a tacar el seu impol·lut uniforme de sang ucraïnesa. La guerra encara s’ha de lliurar sobre el terreny i la derrota està en els detalls. Alemanya va perdre el penúltim conflicte mundial perquè Hitler es llevava poc abans del migdia, i les decisions quedaven paralitzades fins que el Führer es treia la mandra de sobre. Això sí, la teleguerra fracassada ofereix l’argument ideal exculpatori, el mateix que el teletreball. «Jo no hi vaig ser».