Article d’Isabel Sucunza Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Llibres bons per a tothom

Sempre em pregunto què passaria si el dia que més llibres es compren a Catalunya l’oferta estigués igual de pensada pel costat de les lletres que pel dels números.

2
Es llegeix en minuts
Llibres bons per a tothom

Ferran Nadeu

L’altre dia llegia una altra entrevista a un altre editor que insistia que s’han de fer llibres de consum massiu per després poder fer llibres que saps que no es vendran tant, però que valen la pena. Tot bé, si no fos perquè aquesta mateixa afirmació explicita que els llibres de consum massiu que es publiquen, en molts casos, no valen la pena i que l’editor que els fa ho sap perfectament.

S’apropa Sant Jordi i la carretada de llibres de consum massiu que ja hi ha distribuïts per les llibreries del país i que el dia 23 faran piles a les parades del carrer és igual de massiva. Els hauríeu de veure. De fet, falten poquíssims dies perquè us saltin al nas físicament i ja fa una setmana que us salten als ulls i a les oïdes des d’els mitjans i els banners pop-ups de qualsevol aplicació del mòbil o perfil d’instagramer. Hi són tots: el del polític que escura la poca claca que li queda un cop ja passats els seus anys de suposada glòria, el de la dona que fa servir la seva família per vendre-us tota mena de coses que no sabíeu que necessitàveu, el del darrer gurú de la pandèmia que surfeja l’onada de la possible poreta que fa la imminent retirada de les mascaretes…

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Jo sempre em pregunto què passaria si el dia que més llibres es compren a Catalunya l’oferta de llibres fos més pensada per la banda de les lletres que per la dels números. També, sempre que he verbalitzat aquesta pregunta meva, m’he trobat respostes del tipus: “Tia, no respectes el lector: li estàs dient estúpid, quan li dius que els llibres que compra no són bons”. I no. Simplement, li estic dient que potser, justament el dia de l’any que es gasta contentíssim aquells vint euros en un llibre que, potser és una cosa que no compra cap altre dia, li estan enganyant. Que l’estan fent servir, com obertament reconeixen alguns editors, per fer després els llibres bons, que es fan sabent que seran només per a uns pocs.

Penso, i no em trauran d’aquí, que hauríem d’aprofitar dies com aquests en els quals tothom compra per posar llibres bons a les mans de tothom.