Article d’Álex Sàlmon Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La tempesta perfecta del transport

Quan Danone diu que es veurà obligada a aturar la seva producció de iogurts a causa d’aquestes aturades, és que la cosa és greu i el Govern s’ho hauria de prendre molt seriosament

2
Es llegeix en minuts

Això del transport a Espanya no és una vaga, però sí una aturada. Aquest tipus d’accions són pitjors que les primeres perquè no estan reglades. No hi ha llei, ni serveis mínims. Així, tot i que només representi el 15% del col·lectiu, són una gravíssim problema per a l’Administració.

Pot semblar jocós i excessivament reduccionista, però quan Danone diu que es veurà obligada a aturar la seva producció de iogurts a causa d’aquestes aturades, és que la cosa és greu i el Govern s’ho hauria de prendre molt seriosament.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Existeixen moltes raons per entendre per què el president Sánchez està actuant amb una dinàmica poc activa davant els més actius. I pot ser que fins i tot tingui raó. El substancial, en aquest cas, és que s’acosta una tempesta perfecta que hauria d’evitar. I no és una qüestió ideològica. En cas d’haver-hi en aquest moment a la Moncloa un Govern del PP, els riscos serien els mateixos.

Quan a un autònom no li surt a compte portar tomàquets o maduixes en el seu camió, millor es queda a casa. Hi té poc a perdre perquè suporta una mínima càrrega empresarial.

Per això, a aquest autònom li és més rendible paralitzar els fluxos de subministraments del país obstaculitzant una rotonda, per exemple, a la Zona Franca, que no ingressant el que sap que no ingressarà. 

No és la primera vegada que l’anomenada Plataforma per a la Defensa del Sector de Transport es mobilitza. Es va fundar el 2007 i, segons expliquen a la seva pròpia web, la seva història comença amb un grup d’autònoms. Les mobilitzacions d’aquells anys, que es van allargar fins al 2010, van paralitzar durant set dies de juny del 2008 el transport del país.

Una d’aquelles marxes va acabar amb la mort d’un vaguista, atropellat per la furgoneta d’un transportista que no es va voler aturar a la rotonda on es manifestaven, al costat de Mercagranada. 

Notícies relacionades

Un altre conductor d’una empresa de transport, que no s’havia adherit a la vaga, va haver de sortir del seu camió incendiat mentre dormia en un polígon pròxim a Alacant.

Mirar cap a un altre costat no soluciona un problema que apunta a enquistar-se en la tempesta perfecta que se li acosta a Sánchez. Preus dels carburants disparats, transport paralitzat i una part de l’oposició radicalitzada amb ganes de carnassa.