Article de Juli Capella Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Nau vulva contra coet fàl·lic

Un grup alemany ha desenvolupat una nau amb forma genital femenina que, assegura, té millor aerodinamisme que el tradicional coet

1
Es llegeix en minuts
Nau vulva contra coet fàl·lic

Wer braucht Feminismus?

Des de fa molts anys recopilo objectes amb forma fàl·lica. Per a un arquitecte un menhir, un monòlit o la mateixa columna no deixen de ser una erecció pètria, origen de tota construcció. Una cosa que aixequem, però sabem que caurà tard o d’hora. Un símbol constructiu icònic que culmina amb el prepotent gratacel. En la meva petita ‘fal·loteca’ hi ha de tot, obridors, floreros –com el Shiva de Sottsass–, perfums, salers, ampolles, porrons... i, per descomptat, amulets de fertilitat. Molts amics em porten alguna peça quan van de viatge, abunden a tots els continents. Però ara mateix mostrar aquesta col·lecció seria inoportú. Semblaria una provocació masclista, cosa que en realitat és només testimoni del fal·locentrisme dominant durant tants segles.  

Notícies relacionades

Un altre element clarament fàl·lic és el coet. Aparentment la seva forma és la més adequada per elevar-se i penetrar l’atmosfera. Però el grup alemany Wer braucht Feminismus? (¿Qui necessita feminisme?), acaba de llançar el projecte Vulva Spaceship, una nau amb forma genital femenina que, asseguren, té millor aerodinamisme que el tradicional coet quan travessa l’atmosfera, consumeix menys combustible i, per tant, és més eficient. L’ha dissenyat WBF Aeronautics amb la col·laboració d’enginyers i científics. Han demanat a l’Agència Espacial Europea, a través d’una campanya a Change.org, que consideri seriosament la proposta per desenvolupar-la. «És hora de nous símbols a l’univers. Volem restaurar l’equitat de gènere al cosmos, l’espai és per a tothom». No només per a uns quants homes multimilionaris, afegeixen. Si es comprova l’eficàcia d’aquest tipus de naus femenines, suposaria una galleda d’aigua freda a dècades de morfologia projectil mascle, presumptament idònia. I una qüestió més, ¿que passaria si s’acoblessin –o col·lidissin– les dues tipologies voladores a l’espai sideral?

Potser hauria de començar una nova col·lecció d’objectes vaginals. La cova també és un símil d’arquitectura primigènia.

Temes:

Disseny