Anàlisi

Barça i Spotify: una clàusula inquietant

1
Es llegeix en minuts
Barça i Spotify: una clàusula inquietant

El comunicat oficial que donava compte de l’acord de patrocini subscrit pel FC Barcelona i la plataforma de ‘streaming’ d’àudio Spotify incloïa un paràgraf que potser ha passat desapercebut en aquestes primeres hores de xampany i copets a l’esquena però que convindrà no perdre de vista en el futur. Diu així: «En el marc de l’aliança, les dues entitats treballaran de forma conjunta per crear noves oportunitats que permetin convertir la samarreta en un espai que pugui rendir homenatge a diferents artistes de tot el món». És a dir, que a més de lluir el logo i la marca de Spotify, els jugadors del Barça podrien exhibir ocasionalment en el seu uniforme el nom d’algun solista o grup musical. És una potestat inquietant. No em facin posar exemples, però entendran que, segons qui sigui l’artista homenatjat, el cost reputacional per al club pot ser fins i tot més onerós que el de portar al pit el nom d’una casa d’apostes o el d’alguna teocràcia poc escrupolosa en l’exercici dels drets humans.

Notícies relacionades

El precedent que a un li passa pel cap quan pensa en aquesta possibilitat és el de l’acord al qual l’Atlètic de Madrid va arribar amb la productora i distribuïdora cinematogràfica Columbia Tristar Pictures l’any 2003. Durant un parell de temporades, la samarreta de l’equip matalasser va servir per anunciar l’estrena de pel·lícules com ‘Spiderman 2’, ‘Embruixat’, ‘Hollywood: Departamento de Homicidios’ (aquí el cos de lletra era tan petit que gairebé no es llegia), ‘Resident Evil 2: Apocalipsi’ o ‘Tesoro del Amazonas’. Un riure, tot i que cal apuntar, en qualsevol cas, que la samarreta de l’Atlètic ja havia demostrat que podia aguantar qualsevol cosa quan en la presentació de la plantilla de la temporada 1991-1992 el llavors president Jesús Gil va obligar els futbolistes a lluir el lema ‘¡Corrupció, no!’.

¿Serà la samarreta del Barça una versió musical d’aquella? Es pot esperar que no. Però també els dic que si un dia el club i Spotify decidissin rendir homenatge a, no sé, els Who, aquest servidor seria el primer en córrer al Barça Store.

Temes:

Spotify Barça