El masclisme ultra Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Violència intrafamiliar no és violència de gènere

Amb el pacte entre PP i Vox, les dones que pateixen violència de gènere a Castella i Lleó es queden venudes i exposades a uns nivells de violència extrems

1
Es llegeix en minuts
Violència intrafamiliar no és violència de gènere

Quan un partit d’ultradreta guanya significa que hi ha gent que l’ha votat i que creu en el seu discurs. Quan s’apel·la a l’emocional, la desinformació i les notícies falses campen al seu aire. Dos dies després del 8-M, en el punt 10 del pacte entre PP i Vox a Castella i Lleó, es pot llegir com s’opta per una llei de violència intrafamiliar que equipara per igual adults, menors i dones. Aquesta confusió tan intencionada té la finalitat de negar l’existència de la violència de gènere i alhora menysprear les seves víctimes. Vox és el partit que ni tan sols per protocol guarda minuts de silenci en la seva memòria.

Notícies relacionades

La nostra història més recent coneix el terrorisme. ¿Oi que ningú d’aquest país diria que és igual el terrorisme etarra que el terrorisme islamista? Sí, els dos són terrorisme i utilitzen els mateixos recursos: por, amenaces, extorsió i violència fins a arribar a l’assassinat. Però ningú els compara perquè entén que ni l’origen del problema, ni les seves motivacions ni les seves solucions són les mateixes. El mateix passa entre la violència intrafamiliar i la de gènere. Perquè la primera es produeix en l’àmbit familiar i domèstic, però la violència de gènere segueix (i encara més forta) després de la separació i sense convivència i fins i tot s'estén als fills i filles. Perquè l’agressor masclista no matarà la seva mare (la considera sagrada), però sí que maltractarà o matarà la seva parella. Perquè les motivacions són molt diferents. La vol controlar i sent que pot fer-ho. 

Aquesta «confusió» de conceptes no existiria si la societat conegués les seves lleis i no es deixés enganyar. Per molt que la neguin, la llei de violència de gènere existeix, la violència domèstica ja figura al Codi Penal, es va crear el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere per complir i tenim signat el Conveni d’Istanbul. Més enllà del titular, pensin com es deuen sentir les dones que pateixen violència de gènere a Castella i Lleó. Queden venudes i exposades a uns nivells de violència extrems. Les seves vides en joc a canvi de butaques.