Guerra a Ucraïna Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Com dèiem ahir

Digueu-me antic, però jo preferia les guerres d’abans, quan no sabíem res de la vida privada dels militars i el pitjor que li podia ocórrer a un era només morir-se, i no que et muntessin un sidral a la tornada

2
Es llegeix en minuts

S’absenta un tres setmanes i quan torna no troba ni rastre del procés –el poc rastre que en quedava– ni de la pandèmia ni del líder del PP, el nom del qual ningú vol recordar. Troba, en canvi, una guerra, i no qualsevol guerra sinó una guerra conforme amb els temps que corren, és a dir, una guerra comptada de manera mel·líflua i sentimentaloide, amb uns mitjans que tant ens mostren la foto d’una presumpta miss amb un fusell de joguina, com entrevisten un nen que ens explica plorant que el seu papa s’ha quedat a casa per matar els dolents. Una guerra que, qualsevol dia, ens l’expliquen a ‘Sálvame de Luxe’. No és per donar idees, però trobo a faltar sortir al balcó cada tarda a les vuit per aplaudir els ucraïnesos.

El perill és que aquesta manera d’explicar les guerres marqui tendència. Vaig veure l’altre dia per televisió una entrevista a un militar ucraïnès, i a la part inferior de la pantalla posava: «Té dos fills i la seva dona està embarassada». Només falta ressenyar que el seu gat el troba molt a faltar, vaig pensar per a mi, o igual pretenen que els espectadors votin el nom del futur marrec, 0,60 euros la trucada. Imagino que aquests detalls estan destinats a buscar la llagrimeta dels espectadors, això és bàsic a les televisions actuals, tant fa que parlin d’una guerra com d’un divorci entre famosos. Si d’ara endavant, a l’hora d’enviar a la gent al front, es té en compte que la que com més prole, més audiència televisiva, en la pròxima guerra em veig en primera línia. I a la pantalla, el rètol corresponent: «Té quatre fills i tot i que la seva senyora ja no està per quedar-se embarassada, continua pagant pensió a les seves dues exdones». Si amb això no ploren milions de televidents, jo ja no sé.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

¿I si el pobre militar té una amant? ¿Amb quin ànim s’enfrontarà als russos, sabent que en qualsevol moment pot rebre la trucada fatídica?

Notícies relacionades

-¿O sigui que a mi em dius que deixaràs la teva dona, i després surts a la tele presumint de família?

Digueu-me antic, però jo preferia les guerres d’abans, quan no sabíem res de la vida privada dels militars i el pitjor que li podia ocórrer a un era només morir-se, i no que et muntessin un sidral a la tornada. Per a això, millor desertar.