Disseny Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Tests ràpids d’antidisseny

Els tests d’antígens són un despropòsit. Zero intuïtius. Una capseta amb elements solts més una bosseta de rebuig on algun ni tan sols hi cap

1
Es llegeix en minuts
Tests ràpids d’antidisseny

No és estrany que molta gent es faci un embolic amb els tests d’antígens ràpids. Són un despropòsit. Zero intuïtius. Una capseta amb elements solts més una bosseta de rebuig on algun ni tan sols hi cap. El líquid reactiu en un blíster diminut i difícil d’obrir. L’hisop de la mostra amb una cànula inútilment llarga per a on ha d’arribar, i sense osca d’introducció. El tub per a la barreja, amb una boca tan estreta que és difícil abocar-hi el líquid. ¿I on col·loques el tubet mentrestant, perquè no es bolqui? Algunes caixes porten una línia de punts, però amb prou feines visible. Te’l quedes a la mà com un ximple. Finalment, encaixar un degotador diminut que, al ser transparent, ja has perdut diverses vegades entre el desplegament de peces. Llavors, posar les gotes al recipient, ¿però on? Hi ha dos orificis. Res indica en quin. I esperar per a una lectura absurda: només C és negatiu, C i T positiu, T invàlid. Amb una línia molt subtil, amb prou feines perceptible. ¿No hauria sigut millor indicar clarament, al mateix recipient, quina combinació dona positiu i quina negatiu?

En definitiva, un complex procediment que és impossible de realitzar per gent gran, o a qui li falli una mica el pols o la vista. Però si el disseny industrial del kit és deficitari, el prospecte d’instruccions és encara pitjor. Un gran llençol que hem d’anar doblant per seguir cada pas, on tardem una estona a trobar el nostre idioma –a vegades no hi és– entre el polonès, grec, hongarès, etc. Tot imprès en una lletra diminuta cos 6, amb dibuixos nans illegibles, mal compostos, i amb llegendes confuses.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Una vergonya per a enginyers, dissenyadors industrials i gràfics, que s’han lluït en una circumstància on t’hi jugues la salut. Empreses farmacèutiques. ¿Tant presumir de ‘user experience’ per a això? Canviïn de dissenyador.

¿I com és possible que no hi hagi una mascareta amb plec, que al parlar no destapi el nas? ¿O amb un sistema que eviti entelar les ulleres? I després diuen que hi ha massa disseny. Sí, del dolent.