A contrallum Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Aquí no s’hi pot viure

O et menges un immigrant amb el tall del peix espasa a la planxa o dones compte d’un porc sotmès a tortures abans de ser sacrificat

1
Es llegeix en minuts
Aquí no s’hi pot viure

Els nutricionistes solen estar d’acord que el consum del peix és bo per allò dels àcids grassos omega 3 i tot això. La part negativa és que alguns animals que contenen aquestes substàncies porten a la carn mercuri, un dels verins més potents de l’univers món. Significa que, d’una banda, són una font de salut i, de l’altra, la causa de malalties terribles. Vivim en un món així de contradictori, és una llàstima. L’altre dia, en un dinar dominical amb un grup d’amics, un dels convidats, pertanyent a una oenagé, ens va facilitar el nombre d’immigrants morts al Mediterrani i a l’Atlàntic quan navegaven (és un dir) en pasteres o en ‘cayucos’ cap a l’Europa de la seva imaginació. No en recordo la xifra, però es comptaven per milers, per molts milers. Milers de cossos s’enfonsaven cada any a l’oceà servint d’aliment als peixos que hi viuen o malviuen.

«Alguns d’aquests peixos –va afegir– arriben després a les nostres peixateries, de manera que al cuinar-los i ingerir-los practiquem una forma involuntària de canibalisme».

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Per fortuna, els nostres amfitrions ens havien servit carn. Vam fer un sospir d’alleujament i vam intentar continuar disfrutant del menjar. Per poc temps, per ser sincer, ja que un altre amic li va donar per parlar de la ramaderia intensiva i de l’estrès a què són sotmesos els animals de les macrogranges, els residus de les quals, per si no fos prou, es colen als aqüífers i enverinen tot allò que els surt al pas.

Notícies relacionades

«Vegeu el que ha passat al Mar Menor», va sentenciar.

La veritat és que ningú sabia d’on provenia la carn que estàvem menjant. Ningú es preocupa per la traçabilitat d’un filet. Prou preocupacions tenim en la vida per anar investigant la procedència de les costelles de porc que hem llançat ingènuament a la graella de la barbacoa. Evidentment, el món s’està convertint en un lloc moral i físicament perillós. O et menges un immigrant amb el tall del peix espasa a la planxa, o t’empasses el mercuri d’una tonyina vermella, o dones compte d’un porc sotmès a tortures abans de ser sacrificat. Aquí no s’hi pot viure.