Apunt

Simeone i la Champions

1
Es llegeix en minuts
Simeone i la Champions

Reuters

Ha sigut tan gran el que ha aconseguit fer Simeone a l’Atlètic de Madrid que sembla una heretgia qüestionar alguns dels seus plantejaments aquesta temporada. No, criticar el calamitós recorregut del seu equip a la Champions, a falta de l’agònica última jornada, no és dubtar de res de l’anterior, ni del brillant passat ni del bon present a la Lliga. Ni tan sols que és un grandíssim entrenador.

Dimecres l’Atlètic va oferir la seva pitjor versió en anys. No és que no estigués còmode, que no ho va estar des del primer minut, és que no va saber llegir el partit i quan el seu entrenador va voler lligar l’empat, la seva gasiveria el va castigar amb una derrota que el deixa al caire del precipici. Guanyant un partit de cinc, l’Atlètic és on li toca.

Guanyant el Liverpool 2-0 al Porto, l’empat era un resultat tan vàlid com la victòria. Quan el Cholo va decidir substituir Griezmann per Kondogbia estava enviat un missatge molt clar als seus jugadors. Un missatge de por. El poc decent que havia fet fins aleshores havia passat per les botes del francès. Se li va tornar en contra poc després. 

Retratat a la foto

Amb el Milan guanyant, Simeone «va saludar» els seguidors italians amb els braços a l’aire fent-los petons. El gest de la frustració. Amb la millor plantilla dels últims anys no està aconseguint treure-li el rendiment que es presumia. Es pot perdre com el dia del Liverpool, es poden cometre errors humans com aquella nit. Però ni contra el Porto ni contra el Milan, l’Atlètic ha tingut un pla. Ni atacar ni defensar. Ni amb Savic ni sense. Ni controlar un empat que li obria el camí. Un despropòsit davant una afició que havia tornat a omplir el camp esperant un altre guió.

Notícies relacionades

Va dir el Cholo que els jugadors no coneixien el resultat de Liverpool. Minuts després el ‘team manager’ Tomás Reñones va assegurar a Movistar+ que coneixien en tot moment el que passava en l’altre partit. Té més sentit això que el que diu el tècnic.

Després de Lisboa i Milà semblava que la Champions «li’n devia» una al Cholo. Així serà impossible cobrar-se el deute. Si en els títols ell és el líder, a la foto europea d’aquest any també surt retratat.