Frenar la Covid Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Antivacunes i antitabac

La policia sanitària que controlarà els passaports als restaurants també pot detenir els qui mengen un menú ric en colesterol o beuen alcohol sense moderació

1
Es llegeix en minuts
Antivacunes i antitabac

MANU MITRU

Tinc un amic vacunat tres vegades que fuma en abundància, i conec un antivacunes militant que a més és un ferotge antitabac. A partir d’aquí, ¿a qui afavoreixen les estadístiques de mortalitat, que avui es revisen cada dia abans de sortir de casa? Consti que el primer s’endinsa en un vici que el perjudica indubtablement, mentre que el segon es nega a sotmetre’s a una injecció que millora les seves opcions. Atès que es planteja seriosament racionar l’assistència sanitària als no vacunats, aquest càstig ja es va estudiar contra els fumadors que persistien en el seu vici. Mai ha prosperat, ara passaria fàcilment el filtre de l’opinió pública. Contra els no immunitzats, no contra els addictes a la nicotina. 

Notícies relacionades

Es pot estar a favor de la vacuna, per criteris mèdics però sobretot de solidaritat, i en contra del passaport Covid. Fernando Simón no li veu «gaire sentit» al certificat de virals, ja que la majoria de la població s’ha vacunat. A més, les persones en possessió de la documentació esmentada poden contagiar i ser contagiades, un efecte secundari en el qual es va racionar l’èmfasi. Per comparar amb els salconduits habituals, de poc servirien els passaports exigits a les fronteres si es determinés que un percentatge apreciable són falsos. 

El comportament humà no és coherent, tampoc en pandèmia. Quan Jesucrist planteja «el que estigui lliure de culpa, que tiri la primera pedra» als fariseus, no sospitava que trobaria més candidats a lapidadors que a ‘La Vida de Brian’. La policia sanitària que controlarà els passaports als restaurants també pot detenir els qui mengen un menú ric en colesterol, o beuen alcohol sense moderació. I de passada, fer un volt per la farmacologia dels lavabos. Davant les contradiccions, l’ortodòxia proclama que no es pot acceptar la progressió de la pandèmia sense reaccionar. El crit sorgeix del planeta que només ha pres una mesura estratègica contra l’apocalíptic canvi climàtic, avançar les compres de Nadal.