Apunt

Renovació de 10

El club s’agafa al seu nou ídol amb molts motius: els números d’Ansu, que encara no té 19 anys, són millors que els de Messi a la mateixa edat

2
Es llegeix en minuts
Renovació de 10

Jordi Cotrina

Sense por del número 10. Així es mostra Ansu Fati després d’heretar el dorsal del millor jugador del món encara calent al vestidor del Camp Nou. Ni rastre de pressió, ni a les seves botes ni al seu cap ni en les seves paraules. Només motivació, diu el davanter del Barça.

El 10 és un número que marca la seva vida. Deu van ser els mesos que Ansu va estar fora per una lesió que va posar en perill la seva carrera, iniciada com un llampec fa dos anys, quan només en tenia 16.

Mirant enrere, torna a aparèixer el 10, l’edat que tenia l’any 2012, quan va arribar al Barça. I 10 multiplicat per 100 és el resultat de la seva nova clàusula de rescissió, a l’altura dels seus números en el Barça, 1.000 milions d’euros.

Notícies relacionades

El club s’agafa al seu nou ídol amb seriosos motius per fer-ho. Els números d’Ansu, que encara no té els 19 anys, són millors que els de Leo Messi a la mateixa edat. La seva tornada després de la lesió va aclarir qualsevol dubte sense donar temps a generar-los. Dos gols en 68 minuts jugats. I no és només això, és molt més. Fati és la il·lusió, el motiu per anar al Camp Nou per a un soci deprimit per la fallida econòmica del club i pel duel necessari després de la brusca marxa de Leo Messi. Laporta i la seva junta ho saben, per això la renovació express i el seu anunci amb magnificència. Dissabte, quan s’acabava de suspendre l’assemblea extraordinària per a disgust del president, Mateu Alemany va reconèixer a M+ que «ben aviat l’anunciarien [la renovació]», però també que «s’ho prenien amb la calma necessària, es tractava de posar números a l’assumpte». De diumenge a dijous només han passat quatre dies, però amb la vista posada en la represa de l’assemblea i amb el clàssic a sobre no és mala estratègia buscant una votació favorable dels compromissaris saber que la nova estrella està amarrada.

Laporta, optimista per naturalesa, amb els operaris subjectant els ploms, la caixa buida i el deute pels aires, si rep el sí dels socis a l’Espai Barça, a la reforma dels estatuts i, qui sap, guanya al Reial Madrid, és capaç de sortir diumenge i recuperar allò de... ¡al lloro, que no estem tan malament!

Temes:

Barça Ansu Fati