LA RENOVACIÓ DE LA JOVE ESTRELLA

Ansu Fati «Portar el 10 no és pressió, és motivació»

Laporta presenta la renovació del davanter (fins a 2027 i 1.000 milions de clàusula) com una jornada «històrica» per al Barça

Ansu Fati «Portar el 10 no és pressió, és motivació»

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Renovat fins a 2027 i una clàusula de 1.000 milions d’euros. Condicions d’estrella, de símbol. I el 10 a l’esquena de la samarreta. El màxim. «Portar el 10 no és pressió, és motivació», assegura Ansu fati, el futbolista que personalitza «el present immediat i el futur» del Barça, ni més ni menys.

El club blaugrana va revestir amb categoria d’esdeveniment l’ampliació del contracte del davanter, de només 19 anys, convertit en l’emblema del nou Barça, amb la nova directiva, amb el nou equip que va perdre al seu antic referent, l’exposseïdor del 10 que es va entregar a Fati. La junta li va oferir el dorsal (també a Kun Agüero) i el futbolista el va acceptar després que ho aprovessin els capitans, la vella guàrdia que ha acompanyat Messi durant l’última dècada. Hi va acudir tota la família d’Ansu Fati, membres de l’equip de Jorge Mendes, el seu agent, i representants de la plantilla i els executius de l’entitat. Es van obrir les portes de l’Auditori 1899, naturalment, igual que la setmana passada amb Pedri (contracte fins a 2026 i 1.000 milions de clàusula).

Laporta ha fet un cant a la «valentia» d’Ansu per haver fet «un «pas endavant» quan se li va oferir portar el 10 de Messi, però va negar que el club estigui posant massa pressió sobre Fati, que ha tornat després d’una lesió que l’ha mantingut deu mesos en inactivitat.

«Volem treure-li tota la pressió», va negar Laporta, que finalment va reconèixer la certa urgència del Barça per segellar la renovació. Mateu Alemany va viatjar a Portugal per tancar els últims detalls amb Mendes i dimecres, després de la trobada amb el Dinamo, Fati i la seva família van pujar a l’oficines del Barça a firmar el contracte. Dotze hores després, es van reunir tots per posar amb un acord que Laporta va catalogar d’«històric».

Notícies relacionades

Alemany sí que va admetre que les renovacions de Pedri i Fati eren assumptes prioritaris. «Acabaven el 2022», va assegurar, restant validesa a les clàusules dels seus contractes pels quals el club podia ampliar-los. «Els dos són estrelles, del millor que hi ha a Europa, i eren oportunitats de mercat per a qualsevol gran club», reconeix ara que ja ha aconseguit lligar-los per al pròxim lustre amb el Barça.

Fati no tenia cap intenció d’escoltar ningú. «Ha sigut sempre el meu somni créixer i triomfar aquí», deia el davanter, que mai ha tingut el dubte que es recuperaria de la llarga lesió que va començar el novembre de 2020. «La fe era l’últim que perdria. Fa anys vaig passar per una situació similar. Estava molt motivat per tornar a jugar i sabia que tard o d’hora ho aconseguiria. En qualsevol cas, va afegir, «el temps ho cura tot». Ara en porta 10, té la vida assegurada i es prepara per jugar diumenge el clàssic contra el Reial Madrid.