Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Elèctriques, gasos i centrals nuclears

Quan semblava que ja no parlàvem d’àtoms i reactors, Macron aposta per més energia nuclear. L’apocalipsi o bé serà gèlida o bé un esclat de focs artificials.

1
Es llegeix en minuts
Elèctriques, gasos i centrals nuclears

Ara que deixem enrere la pandèmia (les mascaretes seran una mena de recordatori simbòlic, la permanència muda de l'avís per a navegants), ens trobem amb la manca de transportistes, la manca de combustibles, la manca de xips, els dèficits de gas i la pujada immunda de l’electricitat. Se’ns anuncia un hivern que podria arribar a ser l’antesala no pas de l’infern (perquè passarem fred), sinó d’un caos gelat que afectarà les economies, la vida quotidiana, les relacions humanes. Haurem de pagar la calefacció com un luxe i encara gràcies que en tinguem, tal com van les coses. I potser no comprarem regals de Nadal, no pas perquè siguem més pobres o menys materialistes, sinó perquè no hi haurà res a regalar, si exceptuem llibres, arracades o carxofes de quilòmetre zero.

El món esdevé amb persistència un lloc hostil que s’encamina ves a saber on, penjant del fil d’una tecnologia que, quan s’ensorra, fa sotsobrar la inestable i fràgil fragata. I, per acabar d’alegrar-nos el dia, quan semblava que ja no parlàvem d’àtoms i reactors, Macron aposta per més energia nuclear. L’apocalipsi o bé serà gèlida o bé un esclat de focs artificials. Mentrestant, els colors de la tardor ens inunden amb entusiasme vegetal.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Temes:

Electricitat