Difunts Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Abans de morir

D'aquí a uns dies honrarem els nostres morts, malgrat que els hem defugit sempre

1
Es llegeix en minuts

La mort és una opció que durant anys ni tan sols contemplem. Sabem que existeix, però de tan lluny no aconseguim veure-la, ni ganes. A casa, quan encara podem ignorar-la, ningú l’esmenta, com si amb això n’hi hagués prou per esquivar-la. Allò de deixar un cadàver bonic només queda bé en les biografies de les estrelles. Morir-nos sempre ens ve molt malament perquè ens queden quantitat de coses per fer, però ¿quines coses? No sé si la resposta és la millor manera de saber com ens està anant la vida.

En qualsevol cas, la resposta no és fàcil perquè la vida tampoc ho és, malgrat el que cosa projecten les xarxes socials. Cansa una mica tant èxit aliè, tants projectes interessantíssims, tanta felicitat en parella i tant paisatge idíl·lic, menjar saludable i amics perfectes sempre disposats a deixar-ho tot per arrencar-nos un somriure. Cansa i avorreix, però afortunadament són vides alienes fins i tot per als seus protagonistes.

La vida sense filtres s’assembla més aviat poc a aquestes altres vides tan falsament excepcionals. En ocasions són vides avorrides, insofribles, tranquil·les,estressants, meravelloses o fins i tot totes aquestes coses alhora un mateix dia. 

En la vida comuna els projectes es transformen en feines inestables i mal pagades, l’amor s’acaba i els amics fan el que poden i quan poden per descansar de les seves vides i que els compartim les nostres.

Notícies relacionades

La vida és rugosa i no és tasca fàcil trobar l’equilibri entre el que volem, el que podem i el que descartem o perdem. L’intent és en si mateix la vida de la mateixa manera que no intentar-ho és la mort.

D'aquí a uns dies honrarem els nostres morts, malgrat que els hem defugit sempre. Ho farem amb disfresses, dolços i adoptant qualsevol costum forà que camufli la mort de festa. Si els esperits dels que ja no hi són realment vinguessin a visitar-nos aquell Dia de Morts o la nit de Halloween, potser ens dirien que les coses que ens queden per fer abans de morir són les que estem fent, gairebé sense pretendre-ho.

Temes:

Halloween