Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Encara comestibles

Ada Parellada ofereix un sopar de nivell gastronòmic i gens convencional, amb tots aquells aliments que eren ‘al corredor de la mort’ i que s’han pogut salvar per convertir-se en un menjar memorable i simbòlic

1
Es llegeix en minuts

Se celebra la Setmana Ciutadana per a una Alimentació Sostenible i penso en aquell documental emocionant d’Agnès Varda –’Les glaneurs et la glaneuse’– en el qual es dedica a recórrer França a la recerca de tots aquells que «recuperen»: les patates magnífiques en forma de cor que estaven a punt de ser llançades a les escombraries, l’home que visita els mercats quan ja han tancat i recull els rebutjos. Encara comestibles. És també el que fa, per exemple, Ada Parellada al seu restaurant Semproniana amb el Gastrorecup, una iniciativa que torna aquest dimarts, en una setena edició que recull l’experiència singular de tots aquests anys.

Es tracta d’oferir un sopar de nivell gastronòmic i gens convencional, amb tots aquells aliments que eren ‘al corredor de la mort’ i que s’han pogut salvar per convertir-se en un menjar memorable i simbòlic. La singularitat és que ella no sap quins ingredients tindrà fins al mateix dia (depèn dels rebutjos, de tot el que abandonem) i que el comensal no tria, sinó que s’entrega a la immediatesa, a una espècie de transfiguració laica i saborosa que és alhora una denúncia del malbaratament. Petites accions que importen, com diu Parellada. 

Temes:

Gastronomia