Apunt

Nus rere la lona

1
Es llegeix en minuts
Nus rere la lona

Víctor Lerena / Efe

Estan tan segurs de si mateixos, van tan sobrats, se senten tan en possessió de la veritat, que de vegades cauen en la temptació de prendre per tontos els altres.

 Només així pot entendre’s que Joan Laporta digués hores abans que el Barça saltés al Metropolitano, que té plena confiança en Ronald Koeman i que la seva continuïtat no estava en qüestió per cap altra clara derrota. No només això. Que el seu president Rafa Yuste afirmés davant les preguntes de Mónica Marchante a Movistar, sense que li tremolés la veu, que la junta blaugrana mai s’ha plantejat acomiadar-lo. I que tots dos es quedessin tan tranquils. 

Com si no haguessin sigut evidents els desacords entre president i tècnic des del primer dia; com si l’encreuament d’acusacions i retrets no hagués omplert les tertúlies de televisions i ràdios i les pàgines dels diaris; com si tant per acció o per omissió, Laporta no hagués deixat clar, a qui volgués sentir-ho, que està als antípodes futbolístics del que creu Koeman, a qui mai ha considerat com el seu entrenador.

Notícies relacionades

El correctiu europeu davant el Benfica, admeten els que estan en l’entorn del president, va desencadenar el Laporta més incendiari, el que no té filtres i deixa anar tot el que pensa, i aquella nit el president del Barça, va sentenciar el tècnic. Ara s’atreveix a dir-li als socis que cal tenir paciència. Que confiïn en una referència del barcelonisme. Que mantinguin la confiança. Algun potser ho creu. Però les posicions d’un i l’altre, més enllà de proclames artificials, semblen diàfanes.  

La declaració de Laporta, en realitat, planteja escenaris que no deixen gaire marge a l’optimisme per al soci barcelonista. El més plausible, que el president ha buscat alternatives al mercat i no en troba cap, i això l’ha obligat a replegar veles i a assumir la continuïtat de Koeman com una obligació. Seria la constatació que darrere de la lona que va penjar a Madrid i que el va catapultar a la presidència, no hi havia res. Ni projecte, ni full de ruta. El seu atreviment nu. Res més.