Un Barça trencat a Mònaco completa un desembre ‘horribilis’

La crisi dels blaugrana, superats al Principat de principi a fi, s’estén en la competició europea amb la quarta derrota seguida.

1
Luis Mendiola

Com més va pitjor, el Barça roda per un pendent sense fi. A Mònaco va sumar una nova derrota en l’últim partit de l’any (91-71), la quarta seguida, per completar un desembre horribilis i tant les sensacions de l’equip com el llenguatge del cos dels jugadors de Grimau no auguren res de bo amb el Madrid a la cantonada (el dia 3 visita el Palau a l’Eurolliga).

El Mònaco va ser un dels quatre equips de l’última Final Four. Un equip amb ambició, sòlid i agressiu, liderat pel genial Mike James (20 punts) i Diallo (19), que va convertir en una festa el partit a la Salle Gaston Medecin aprofitant-se d’un Barça trencat, sense ànima. Només Parker, Parra i Kalinic van superar la desena de punts. El balanç blaugrana comença a ser aterridor: 7 derrotes en els últims deu partits.

Sense referents

Immers en una crisi d’altura, el Barça ha perdut fins i tot els seus referents. Satoransky, especialment, i una mica menys Laprovittola han caigut en una depressió que ha deixat l’equip sense brúixola, una cosa que tampoc aconsegueix solucionar Jokubaitis quan els dona el relleu. En la mateixa situació es troba Vesely, l’àncora defensiva de l’equip, que almenys aporta la seva capacitat de lluita. I en la rotació ha caigut fins i tot Willy Hernangómez (set minuts va jugar), el fitxatge estrella d’aquest estiu que havia de marcar diferències.

El 12-3 inicial a favor del Mònaco en els primers minuts va ser una mostra del guió del partit. Agressivitat i efectivitat a l’equip del Principat i absència de defensa, errors i pèrdues en el bàndol blaugrana, que es va passar els sis primers minuts amb una sola cistella. Amb Mike James al comandament de les operacions, el Mònaco va arribar fins als 16 punts en el primer quart. El Barça es va intentar aferrar al partit al descans com va poder (47-36) amb alguna acció d’orgull. Però sempre es va trobar a remolc, superat en els dos costats del camp per un rival molt físic, que va arribar a avantatges d’escàndol (89-59) i li va endossar la sisena derrota a l’Eurolliga, que li costa la segona posició.