Educació juvenil Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Han creat joves masclistes

A aquests homes els portaria a una casa d’acollida de dones maltractades. Cases on elles estan amb els seus fills i filles. A veure si són capaços de mirar a la cara aquests menors que viuen aïllats per culpa d’un marit i pare maltractador

3
Es llegeix en minuts
Han creat joves masclistes

Un 20% dels joves homes creuen que la violència de gènere no existeix. Aquesta xifra és el doble que fa quatre anys. Són les dades del Baròmetre Joventut i Gènere 2021. Aquests mateixos homes diuen que no és violència sinó «ideologia de gènere». ¿Els sona l’argument? Just el mateix que sentim amb força des del 2017 en uns quants polítics i polítiques, i els seus periodistes de recolzament. ¿És perillós? Molt. Perquè el més greu no és que pensin que la violència de gènere és un invent. El que és greu és que pensin que la violència de gènere no és un delicte públic, quan ho és. 

Hi ha més coses. Un 26% dels nois creuen que el feminisme no és necessari i un 24% creuen que perjudica els homes. Han sentit tantes vegades aquesta mentida que se la creuen, però passa perquè el masclisme té molta més tribuna que qualsevol veu feminista. Per fortuna, elles reconeixen més la violència de gènere i el 72% admeten que les desigualtats són elevades. Aquesta xifra baixa al 42% en ells. No és casualitat. Aquesta enquesta reflecteix just com la desigualtat comença en la nostra visió del món i en l’educació que rebem

Aquests joves seran els homes del futur i ara costa molt fer-los pensar diferent del que el seu entorn els ha assegurat. Per això, quan hi ha una violació grupal comesa per menors, es qüestiona encara a elles i no a ells. Per això no serveix de res sorprendre’ns amb aquestes violacions, perquè si no saben què és la violència de gènere normalitzaran la resta de violències masclistes. 

Si creuen que la violència de gènere no existeix és perquè consideren que la dona és un objecte de posar i treure i que poden dominar. I això comporta tres perills. Un, que puguin viure ara en un entorn de violència i no el reconeguin. Dos, que es converteixin en agressors i maltractadors amb les futures parelles. I tres, que quan una víctima del seu entorn demani ajuda no els en donaran. 

A aquests joves homes els portaria a una casa d’acollida de dones maltractades. Cases on elles estan amb els seus fills i filles, des de la infància fins a adolescents. A veure si són capaços de mirar a la cara aquests menors que viuen aïllats per culpa d’un marit i pare maltractador. A veure si són capaços de dir-los que la violència de gènere no existeix, quan la viuen en primera persona. I mentre això passa a l’interior d’aquestes parets, els que difonen els missatges masclistes aplaudeixen perquè aconsegueixen el que volen. I poden fer-ho perquè el masclisme ja està de base. És el pensament automàtic del qual no fa falta convèncer. I perquè la resta no fem prou.

Notícies relacionades

Ara direm: «Ostres amb els joves». Però, ¿per què els joves homes opinen que la violència de gènere és un invent? Perquè ho opinen els adults. D’ells aprenen. Perquè ho senten tot el dia a boca de polítics i polítiques. Perquè ho senten a les escoles i a casa, en paraules del seu pare o la seva mare. Perquè saben que la seva família vota partits que neguen la violència de gènere. Perquè veuen els ‘youtubers’ rient-se de dones maltractades i violades. Perquè ningú del seu entorn contraresta aquest missatge fals. Perquè la misogínia segueix per sobre dels drets humans de les dones cada dia. Perquè sobre les víctimes de violència de gènere sempre s’estén una sospita que fa que les seves agressions es qüestionin. Perquè es desautoritza les feministes. Perquè es ridiculitza les periodistes que el defensen. Perquè ningú entén les víctimes que sobreviuen ni les escolten. Perquè els mitjans titulen amb declaracions com «la violència de gènere no existeix» i no ho rebaten amb força. Perquè en les tertúlies opina d’això qualsevol. Perquè el feminisme no deixa de recordar que la solució és l’educació i ningú en fa cas. Perquè hi ha una justícia que continua vulnerant la vida de les dones. Perquè debatem dues hores sobre el famós que diu «jo ni feminista ni masclista» entre rialles. Perquè el masclisme és cultura a tot el món. 

En conclusió, hi ha joves homes masclistes perquè hi ha adults masclistes en una societat masclista. I més val que ens posem les piles perquè si no ho fem, en els pròxims anys, a nenes, dones i menors els estarem deixant firmada la sentència de mort

Temes:

Masclisme