Assetjament en clíniques Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Avortament: de bruixes, monstres i el dimoni de la violència

Vox també ha importat la guerra cultural sense quarter de la ultradreta dels EUA en la seva oposició a la interrupció de l’embaràs

1
Es llegeix en minuts
Avortament: de bruixes, monstres i el dimoni de la violència

Isabel Infantes / Europa Press

A Espanya, 8.000 dones han sigut assetjades per avortar en accions de fustigació en clíniques abortives des que el 2010 es va aprovar la llei de l’avortament avui en vigor. Amb l’auge de la ultradreta dels últims temps, aquests escarnis de grups ultra han anat a l’alça fins al punt que, segons dades de l’Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l’Embaràs (ACAI), el 89% de les dones que s’han sotmès a la intervenció d’interrupció de l’embaràs s’han sentit assetjades, i el 66%, amenaçades. Per posar límit a aquesta fustigació, el Congrés va aprovar dimarts la llei que penalitza l’assetjament a les clíniques abortives. Que durant el debat parlamentari el diputat de Vox José María Sánchez digués «bruixa» a la diputada socialista que defensava la proposta, Laura Berja, no deixa de ser una constatació més que els monstres solen ser els que encenen les fogueres.

Camp de batalla

Notícies relacionades

A la seva novel·la ‘Un libro de mártires americanos’, l’escriptora nord-americana Joyce Carol Oates descriu amb mestria el camp de batalla en què s’ha convertit en el seu país el debat sobre el dret a l’avortament. El fonamentalisme cec dels antiavortistes els porta a actes de violència i a fustigacions cruels amb fotos i ninots de fetus en què demostren que la seva suposada empatia per la vida no va més enllà de la del nonat. Carol Oates descriu com els monstres engendren i pareixen el dimoni de la violència, i amb la seva mirada lúcida segueix els estralls que la violència esmentada deixa en les vides dels qui la pateixen.

En l’avortament, com en tants altres temes, Vox ha importat dels EUA les pràctiques de la guerra cultural sense quarter. Hi ha sens dubte terreny abonat per a això a l’Espanya de les dues ànimes, com proven els testimonis que aquests dies està emetent la cadena SER de dones que no van poder avortar en hospitals públics perquè el departament de ginecologia s’ha acollit en ple a l’objecció de consciència. La barreja de la guerra cultura nord-americana amb l’accent ‘cañí’ tradicional que encapçala Vox és volàtil en extrem. Aquells que tant diuen defensar la vida i la consciència menyspreen profundament les de les bruixes i els seus drets. Tant aquí com a Texas.

Temes:

Avortament