KOEMAN S’HA QUEDAT SOL

¿I l’‘era Laporta’ quan comença?

2
Es llegeix en minuts
Joan Laporta durante el partido entre el FC Barcelona y el Granada CF.

Joan Laporta durante el partido entre el FC Barcelona y el Granada CF. / JORDI COTRINA (EPC)

L’han tornat boig i, ara, no saben què fer-ne. Des del president Joan Laporta, que va començar dient-li que no el volia i que miraria de trobar-li substitut en 15 dies, fins a l’últim de la fila de l’anomenat ‘staff’ tècnic, Jordi Cruyff, que li fa mal l’ànima quan tem que pensin en ell per substituir l’amic de la família, el bo de Ronald Koeman, passant per Rafa Yuste, que diu que l’estima i el respecta, i que, com li passa a Mateu Alemany, no s’atreveix a obrir la boca per defensar-lo, cosa que, per descomptat, tampoc fa Ramon Planes, que s’hi va quedar, diuen, per posar la seva agenda a disposició d’Alexanko, que no coneixia ningú a la Masia, ni els del planter, ni els seus pares, ni els seus representants.

És evident que algun dia, dic, no ho sé, algú, potser el president futboler en un altre confidencial públic, explicarà que ja ha començat l’‘era Laporta’ però, de moment, continuem culpant de tot Josep Maria Bartomeu, que continua sense obrir la boca i, vistes les amenaces que l’envolten, possiblement fa bé, tot i que Yuste i Alemany, com qui no vol la cosa, continuen menjant a Via Veneto, com em va explicar ahir un dels advocats de Koeman, «així que, segur, podran pagar sense problemes la liquidació de Ronald».

No tenen GPS

Dic això de l’arrencada de l’‘era Laporta’ perquè, després de guanyar amb una lona i una promesa incomplerta (Leo Messi, sí), del projecte mai més se’n va saber. Ara sembla que la clau està, diuen els experts en cruyffisme, en el fet que el president sap on vol anar, però no té un GPS cruyffista per guiar-lo o, perdó, perquè guiï Koeman. És a dir, que aquest ‘staff’ tècnic milionari que ha muntat, que ja no és herència del passat sinó ben seu, com el camarot, no li serveix.

A Koeman li van treure, de cop, 58 gols i 27 assistències (això sí, es van estalviar 150 milions), el van deixar sense Messi i Griezmann, van emprenyar les ‘vaques sagrades’ (a qui, després, el president va anomenar «herois», tot i que tots ells ja han jugat els millors 200 partits de la seva vida), li van fitxar jugadors en les rebaixes (lliures) i li van dir que confiés en la Masia. Perdó, li van dir més coses: li van suggerir un sistema i fins i tot una alineació. Koeman és l’entrenador del Barça a qui menys han donat i a qui més han exigit.

El discurs real

Notícies relacionades

Això sí, el discurs que no se li ha permès ni tolerat a Koeman se li permetrà a qui vingui, es digui Xavi Hernández, Roberto Martínez i/o Thierry Henry. Aquell dia, Laporta apareixerà, de nou, a l’Auditori 1899 i sentirà el nou míster dir: «Aquest any començarem un nou projecte engrescador, farem un equip, us demanem paciència i fe perquè no guanyarem res; l’any que ve, mirarem de buscar algun titolet; el tercer any, lluitarem per la Lliga, i de la Champions, oblideu-vos-en durant cinc anys».

Esperem que, en aquesta mateixa conferència de premsa, que està a punt de caure, Laporta no fingeixi, com l’altre dia, a insinuar i deixar anar la rialleta quan algú li pregunti si Erling Haaland vindrà al gener. Això fa riure, vaja.

Temes:

Barça