APUNT

‘Bonjour’, Sergio

1
Es llegeix en minuts

Sergio Ramos surt de la seva zona de confort per iniciar una nova aventura als seus 35 anys. Deixa enrere una carrera de somni en el Reial Madrid, una unió tan fructífera en títols que és difícilment igualable. Setze anys que s’han tancat pel seu afany a arrencar-li a Florentino dos anys més de contracte i –probablement– un afartament mutu. Això que en les relacions es diu «desgast en la convivència» quan dos ja no se suporten tot i que mirin de posar bona cara a les fotos de família, com el dia del comiat a Valdebebas.

Aquell dia Ramos va explicar que les diferències en la negociació no van ser econòmiques, sinó de durada del contracte. El Reial Madrid només li oferia un any, i ell en volia dos. Els ha firmat amb el PSG, i s’ha encarregat de remarcar-ho lluint la samarreta amb el número 2023 ben gran, senyal que aquesta durada contractual és la seva petita venjança a un comiat no desitjat.

Que Ramos no perd econòmicament ho diu el seu contracte, 12 milions segons mitjans francesos, per cada una de les temporades. Un xollo per al multimilionari Al Khelaifi, que acaba de pagar 60 milions a l’Inter per Achraf Hakimi després d’incorporar Wijnaldum.

Més enllà del contracte, que Sergio sigui titular en un dels grans aspirants a la Champions puja les accions de l’equip de Pochettino. Les dues grans incògnites que s’obren són conèixer si la lesió ha quedat enrere i podrà tornar a ser la mateixa físicament, i saber com es mou en un vestidor on no és el cap, com ho ha sigut tots aquests anys en el Reial Madrid.

Notícies relacionades

El repte és apassionant, a l’espera del sorteig del calendari europeu. Només falta que els bombos deixin un aparellament de grup entre parisencs i madridistes a les primeres de canvi. Seria fantàstic per a la tercera part del seu documental.

Amb la pujada encara recent de la selecció espanyola a l’Eurocopa, l’altra gran pregunta està en suspens. ¿Tornarà l’excapità a la selecció? Aquesta clau la té Luis Enrique, però Jordi Alba ja va demostrar en el seu moment que quan es rendeix bé no hi ha balda.

Temes:

Sergio Ramos