Apunt

La llegenda caducada

2
Es llegeix en minuts
La llegenda caducada

REAL MADRID

S’ha acabat una història de conte que ha durat 16 anys i sense final feliç. Tot i que almenys el comiat ha sigut millor que el de Raúl, Iker o Zidane. Hi va haver vídeo, bones paraules i elegància mútua després de mesos de desacords entre la família Ramos i el president del Madrid.

En aquest divorci hi perden tots i les dues parts han comès errors greus. Un per tensar massa la corda, el jugador, pensant que tindria la paella pel mànec fins al final, i l’altre, el president, qui fa l’efecte de no mesurar el que suposa aquest adeu dins del vestuari del Reial Madrid.

En un mes se n’han anat Zidane i Ramos, entrenador i capità. El primer fart que no es valorés internament la seva feina. El segon, comprovant que l’oferta de renovació del club, per a ell insuficient pel que fa a la durada, havia caducat com un bric de llet.

¿Caducitat? Si el club volgués mantenir Sergio, tot i que només fos per reconeixement a la seva entrega i assoliments en 16 anys en què ha aixecat 22 títols, 4 d’ells Champions, ¿deixarien de fer-ho per la suposada caducitat? I si Ramos tenia tan clar que desitjava seguir, si segons ell, els diners no eren el problema, ¿per què va esperar a la setmana passada per acceptar, renunciant als dos anys que demanava?

L’exemple de Laporta

Cada vegada que el club ha sigut qüestionat aquest any per la renovació de Sergio, la resposta ha sigut tan de manual com freda. Hi ha moltes maneres de sentir fer a un jugador que el club vol que segueixi, tot i que no pugui o vulgui pagar-li el que demana. Laporta és el millor exemple amb Messi

Notícies relacionades

La combinació de lesió, Covid, i no convocatòria de Luis Enrique, han deixat Ramos debilitat als peus del seu president, i aquest ha aprofitat la conjuntura per desfer-se d’un mite que se li havia convertit en un problema, com li sol passar a Florentino amb els grans ídols del vestuari.

Diu Sergio que «amb el temps he anat deixant el rancor de banda, no vull enfrontament, això sí, m’agrada explicar la veritat». Això deixa entreveure moltes coses que no ens han explicat. L’últim documental es va dir ‘La llegenda de Sergio Ramos’. Per al pròxim, ‘Ramos, explicar la veritat’ pot encaixar.