Vot a Zidane

1
Es llegeix en minuts
Vot a Zidane

A principis de desembre em va tocar entrevistar Zidane en una d’aquestes entrevistes que UEFA concedeix a les televisions amb drets a les prèvies de la Champions. Una de les preguntes, arran de la situació delicada de l’equip (podia fins i tot quedar quart de grup i fora d’Europa) va ser si sentia que el seu lloc estava en joc contra el Borussia de Mönchengladbach. Se li va obrir un enorme somriure «és que... són 30 anys així, 20 de jugador i després d’entrenador, l’important és tirar això endavant i tenir l’oportunitat de mostrar l’equip que som». I se’n va anar amb el mateix somriure amb què havia rebut la pregunta.

L’endemà el Reial Madrid va guanyar 2-0 a l’equip alemany i es va classificar per quarts com a primer de grup, cosa que li va permetre creuar-se amb l’Atalanta a vuitens.

A la Lliga les coses no anaven bé, només 20 punts afegits en 11 partits, a 6 punts del líder, l’Atlètic, que tenia un partit menys.

La seguretat i tranquil·litat amb què ‘Zizou’ parlava de «tenir l’oportunitat de mostrar l’equip que som» cobra sentit recordant-ho avui. En aquell moment, les crítiques ferotges i filtracions internes sobre el futur de l’entrenador no semblaven augurar-li massa temps.

Més d’un president amfitrió a les llotges semibuides que han rebut la directiva blanca va ser testimoni en aquells dies que les crítiques més dures cap a l’entrenador venien del mateix club.

Notícies relacionades

I així s’escriu la història. Aquest home tranquil ha fet callar tothom amb el seu suau accent francès. Només una vegada es va enfadar a la sala de premsa demanant respecte. Sospito que el missatge no anava al missatger sinó a qui filtrava que la seva etapa havia d’acabar.

No sé si el Madrid guanyarà la Champions, però sí que sense Hazard, Ramos, Varane, Carvajal, i Valverde amb el turmell fet carbonissa jugant de lateral, ha eliminat el Liverpool, està a semifinals i a un punt de l’Atlètic a la Lliga. Que no li caben més lesions ni més positius. I que no es pot gestionar millor una plantilla que juga amb mig equip titular de la final de Lisboa, 6 anys després. A qui cal votar és a Zidane.